Μαίνεται ο πόλεμος Παπανδρέου – Βενιζέλου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Μαίνεται ο πόλεμος Παπανδρέου – Βενιζέλου

13:17 | 2/3/14
Μαίνεται στο παρασκήνιο η αντιπαράθεση Γιώργου Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλου, με τελευταία πράξη τον ορισμό από την κυβέρνηση του πρώην υπουργού Γιάννη Παπαθανασίου στη θέση του προέδρου των Ελληνικών Πετρελαίων.

Ορισμός που προκαλεί και ένα ακόμη επεισόδιο στον ανειρήνευτο πόλεμο Γ. Παπανδρέου – Κώστα Καραμανλή για το ποιος έχει την ευθύνη που η χώρα μπήκε στο Μνημόνιο.

Η χθεσινή κίνηση του πρώην πρωθυπουργού και πρώην αρχηγού του ΠΑΣΟΚ να εκδώσει ανακοίνωση και να καλεί την κυβέρνηση να ανακαλέσει τον ορισμό Παπαθανασίου, αποτελεί πρωτίστως μήνυμα του Γ. Παπανδρέου προς τον Ευ. Βενιζέλο.

Η οργή του πρώην πρωθυπουργού δεν είναι μόνο γιατί ο διάδοχός του στο ΠΑΣΟΚ και γνώριζε και δεν αντέδρασε στην τοποθέτηση Παπαθανασίου, την οποία άλλωστε υπέγραψε και ο «πράσινος» υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης.

Αλλά και γιατί κατόπιν επαφής με τη Χαριλάου Τρικούπη ο Ευάγγελος Βενιζέλος αρνήθηκε να κάνει δήλωση για το θέμα ο ίδιος αλλά και το ΠΑΣΟΚ.

Δήλωση επί του θέματος έκανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, «παπανδρεϊκός», Φίλιππος Σαχινίδης το πρωί της Παρασκευής.

Το ΠΑΣΟΚ σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει το θέμα της κόντρας με τον πρώην πρόεδρό του «μοίρασε» αργότερα την δήλωση Σαχινίδη, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο γραμματέας ενημέρωσης Δημήτρης Καρύδης έκαναν tweet κατά του ορισμού του Γιάννη Παπαθανασίου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θεώρησε ότι καλύπτεται από τα δύο tweet και χθες εξέδωσε ανακοίνωση μέσω του γραφείου του.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν πρόκειται να ζητήσει ο ίδιος την αντικατάσταση Παπαθανασίου, αφού κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε ενδοκυβερνητική κρίση, με δεδομένο ότι τυχόν αντικατάσταση θα προκαλούσε μείζονα κρίση στις θέσεις Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή.

Πολύ περισσότερο που η κίνηση του ορισμού Παπαθανασίου θεωρείται – και αποτελεί – κίνηση του Μεγάρου Μαξίμου προς την πλευρά της Ραφήνας, ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων του Μαΐου και την ανάγκη συσπείρωσης της ΝΔ.

Οι πληροφορίες του Real.gr επιμένουν ότι η κόντρα Παπανδρέου - Βενιζέλου δεν πρόκειται να σταματήσει ενόψει των ευρωεκλογών, ενώ δεν είναι τυχαίο το φλερτ παπανδρεϊκών στελεχών, όπως η Μαριλένα Κοππά, με τη ΔΗΜΑΡ.

Και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι τυχόν συμμετοχή παπανδρεϊκών στελεχών στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ θα έχουν την στήριξη – ή και την έγκριση – του Γιώργου Παπανδρέου.

Με τη χθεσινή του ανακοίνωση ο Γιώργος Παπανδρέου προκαλεί και ένα ακόμα επεισόδιο στην κόντρα του με τον Κώστα Καραμανλή για το ποιος πρώην πρωθυπουργός είχε την ευθύνη για την κρίση και την ένταξη της χώρας στο Μνημόνιο.

Ο πόλεμος των δύο πρώην πρωθυπουργών και γόνων πολιτικών δυναστειών της χώρας αναμένεται να εξελιχθεί ανεξέλεγκτος, καθώς δεν έχει να κάνει μόνο με την υστεροφημία, αλλά και τα σχέδια και των δύο – ανεξαρτήτως αν κυρίως ο Κώστας Καραμανλής διαψεύδει – για επιστροφή στην πολιτική ζωή της χώρας.

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης
Πηγή: real.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών