Νέα επένδυση για τα συστήματα Sunlight | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Νέα επένδυση για τα συστήματα Sunlight

16:12 | 11/3/14
Με μία νέα επένδυση της τάξης των 25 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο στην Κομοτηνή, η «Συστήματα Sunlight» μπαίνει και στον τομέα της ανακύκλωσης μπαταριών, δημιουργώντας 50 νέες θέσεις εργασίας...

Με την κίνηση αυτή η εταιρεία επιτυγχάνει την πλήρη καθετοποίηση της παραγωγής της συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων της χώρας.

Κι ενώ συνεχίζει να επενδύει στην εγχώρια αγορά, την ίδια στιγμή η εταιρεία του Πάνου Γερμανού εξακολουθεί να δίνει μεγάλη έμφαση στην εξαγωγική δραστηριότητα, με την είσοδό της σε οκτώ νέες αγορές και τις εξαγωγές να αντιστοιχούν στο 95% της παραγωγής. Για το 2014 προτεραιότητα θα δοθεί στην ενδυνάμωση των μεριδίων της εταιρείας σε νέες μεγάλες αγορές, όπως είναι η Ωκεανία, Ινδονησία, Φιλιππίνες, Βραζιλία, Χιλή, Περού, Αμερική και Καναδάς.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σε εκπροσώπους του Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος Βασίλης Μπίλλης: «Βασικοί άξονες στο στρατηγικό αναπτυξιακό πλάνο αποτελούν το εξαγωγικό προφίλ, οι επενδύσεις στην καινοτομία και η είσοδος σε νέες αγορές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά την περίοδο 2009 με 2013 που η Ελλάδα παρουσίασε έντονη αποβιομηχάνιση, η εταιρεία υλοποίησε επενδύσεις ύψους 58 εκατ. ευρώ, που χρηματοδότησε με ίδια κεφάλαια ο μέτοχός της Π. Γερμανός. Από το συνολικό ποσό, περί τα 20 εκατ. ευρώ αφορούσαν στον εκσυγχρονισμό και την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου της Ξάνθης, περί τα 3 εκατ. ευρώ για αναδιάρθρωση και αναδιοργάνωση της μονάδας, 10 εκατ. ευρώ επενδύθηκαν στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης και 25 εκατ. για την κατασκευή της νέας μονάδας ανακύκλωσης που θα τεθεί σε λειτουργία μέσα στο καλοκαίρι.

Όπως τόνισε ο Β. Μπίλλης «Στη διάρκεια των 22 ετών λειτουργίας της εταιρίας και ειδικότερα την τελευταία πενταετία που η χώρα μας βιώνει μια εκτεταμένη οικονομική και δημοσιονομική κρίση, η Sunlight εντατικοποιεί τις επενδύσεις της μέσω ιδίων κεφαλαίων του μετόχου της κ. Πάνου Γερμανού, εδραιώνει το διεθνές αποτύπωμά της και καταγράφει συνεχώς νίκες σε όλα τα επίπεδα. Μέσα από τη στόχευση αυτή έχουμε επιτύχει την κατάταξη της εταιρείας στην πρώτη θέση στις μπαταρίες τεχνολογίας υποβρυχίων στο κόσμο και μεταξύ των τριών πρώτων εταιρειών στον τομέα βιομηχανικών μπαταριών στην Ευρώπη». Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε η εταιρεία αποτελεί σήμερα ένα made in Greece πρότυπο για τις ξένες αγορές.

Η εταιρεία που απασχολεί 600 εργαζόμενους, αναμένει για το 2014 πωλήσεις της τάξης των 114 εκατ. ευρώ και EBITDA (κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων) 10 εκατ. ευρώ.

Της Μαίρης Ι. Παπακωνσταντίνου
Πηγή: real.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών