Σηκώνει τους τόνους ο Τσίπρας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Σηκώνει τους τόνους ο Τσίπρας

08:50 | 22/3/14
Στα ύψη βρίσκεται η αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση δύο μήνες πριν από τις εκλογές...

 Τον τόνο δίνει ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας που εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της δικομματικής χθες, από τα Γιάννενα όπου βρέθηκε.

Σήμερα πάντως, θα βρίσκεται στην Αθήνα, για να μιλήσει στο Διεθνές Συνέδριο που διοργανώνουν το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς και το Δίκτυο transform! Europe, με θέμα «Μία αριστερή κυβέρνηση στη σημερινή Ευρώπη».

«Εγώ δεν έχω κανένα πλεόνασμα να σας μοιράσω λίγες μέρες πριν τις εκλογές, όπως ο κύριος Σαμαράς. Δεν έχω κανένα πλεόνασμα σε ψεύτικες υποσχέσεις, σε Ζάππεια και πολιτικές ανοίξεις, όπως ο κύριος Σαμαράς», είπε από τα Γιάννενα ο κ.Τσίπρας, δηλώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι περήφανος για πλεόνασμα σε αλήθειες και μάχες κατά των μνημονίων.

Χαρακτήρισε «πράξη βαθιά ανήθικη, που δείχνει τον φόβο τους μπροστά στις κάλπες» από τη μία να «αρπάζουν το ψωμί» από εκατομμύρια ανθρώπους και από την άλλη «να τους πετούν κάποια ψίχουλα για να εξαγοράσουν όπως φαντάζονται τη στήριξή τους στην ίδια πολιτική που τους έκλεψε το ψωμί»…

«Ποιον περιμένει άραγε να πείσει για το success story ο πρωθυπουργός, δίνοντάς του μια βδομάδα πριν τη κάλπη δυο - τρία κατοστάρικα;», αναρωτήθηκε και κάλεσε από την μία πλευρά τους βουλευτές της συμπολίτευσης να καταψηφίσουν τα νομοσχέδια που έπονται της συμφωνίας με την τρόικα και από την άλλη τους πολίτες να αναδείξουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ως την μεγάλη, ή ίσως και την τελευταία ευκαιρία, όπως είπε.

Προανήγγειλε δε, τιμωρία δια της δικαστικής οδού για τους υπευθύνους του «εγκλήματος» του PSI και των τραπεζών.

«Ας αφήσουμε τα λογιστικά της συμφοράς στον αλχημιστή κύριο Στουρνάρα», συνέχισε ο κ.Τσίπρας, κάνοντας λόγο για ένα «πλεόνασμα δυστυχίας, τραγωδίας, ακόμα και αίματος», αλλά και για «πλεόνασμα θράσους και απάτης», που επίσης ενώ αυξάνεται με «θαυματουργό τρόπο», το ποσοστό που θα μοιραστεί σε κοινωνικές ομάδες μειώνεται, με αποτέλεσμα από τη δέσμευση μοιρασιάς του 70% να ανακοινώνεται πως θα μοιραστεί το 17%.

Προεξοφλώντας νέο «σύμφωνο υποταγής και καταστροφής για την χώρα» με την τρόικα, έκανε λόγο για ακόμα μεγαλύτερη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, χιλιάδες νέες απολύσεις στο δημόσιο, κατάργηση των τριετιών, τεράστια τρύπα στα ασφαλιστικά ταμεία και νέα μεγάλη μείωση των συντάξεων, καθώς και καταστροφή χιλιάδων μικρομεσαίων.

Φέρνοντας ως παράδειγμα το τι έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια στην Ήπειρο, που είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα του, υποστήριξε ότι «δεν πρόκειται απλά για μία λάθος πολιτική, πρόκειται για μία πολιτικά και ηθικά εγκληματική ενέργεια» εις βάρος της χώρας, εξού και ως μόνη επιλογή για τον ελληνικό λαό μπροστά στις τριπλές κάλπες του Μαΐου περιέγραψε τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτικοποιώντας απολύτως τις επικείμενες αναμετρήσεις, υποστηρίζοντας ότι «σε αυτές τις εκλογές δεν ψηφίζουμε απλά για ευρωβουλευτές, δημάρχους, περιφερειάρχες.

Ψηφίζουμε για τις ζωές μας, ψηφίζουμε για την Ελλάδα», έθεσε το δίλημμα: «Ή ψηφίζουμε Σαμαρά, Μέρκελ, Σόιμπλε, ή ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ», είπε, καλώντας τον κόσμο να μη δείξει καμία ανοχή και να μην κάνει άλλη υπομονή.

«Στις 25 ψηφίζουμε. Στις 26 το πολιτικό σκηνικό αλλάζει», είπε, εκτιμώντας ότι «το εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι το τέλος τους και συνάμα η αρχή για μια νέα Ελλάδα».

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα
Πηγή: real.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών