Συνάντηση κορυφής στο Μαξίμου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Συνάντηση κορυφής στο Μαξίμου

16:35 | 4/3/14
Σε νέα συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Στουρνάρα την Τετάρτη, στο Μέγαρο Μαξίμου, αναμένεται να τεθούν όλες οι λεπτομέρειες στην πορεία διαπραγμάτευσης της χώρας με την τρόικα...

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος πάντως, επανέλαβε ότι «δε θέλουμε πολιτικές χάρες».

Ζήτησε θεσμική συζήτηση και σωστή εκτίμηση των αριθμητικών δεδομένων, αφού όπως είπε, η βιωσιμότητα του χρέους είναι μία τελείως διαφορετική υπόθεση.

Αίσθηση προκάλεσε η επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Βενιζέλος στην εσωκομματική αντιπολίτευση αλλά και τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

«Αυτοί που λένε ότι διαπραγματεύονται καλύτερα, πρέπει να σκεφτούν ότι η χώρα είναι όρθια», είπε.

Σημείωσε πως «το κακό στην χώρα είναι ότι δεν υπάρχει σοβαρότητα» και πως «το κακό ξεκίνησε όταν κάποιοι αποφάσισαν να πάρουμε μόνοι μας την ευθύνη για όσες αποφάσεις οφείλουν να λαμβάνονται ενωτικά…».

Ειδικά στην «περίεργη συγχωρδία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.-Χ.Α.» αναφέρθηκε και για το πώς αντιμετώπισαν την στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην κρίση στην Ουκρανία.

«Επικαλέστηκαν δήθεν δηλώσεις της προέδρου της ομοσπονδίας των ελληνικών συλλόγων στην περιοχή και τους διέψευσε μόνη της (…).

Όταν πήγα ως εκφραστής της αντίληψης ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει λόγο για τους ομογενείς, δέχθηκα την κριτική ότι δεν έπρεπε να πάμε στην Ουκρανία», είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν «αναγνωρίζουμε τους ναζιστές» όπως ειπώθηκε.

«Ποιους αναγνωρίζουμε; Αναγνωρίζουμε μόνο την προσωρινή κυβέρνηση που αναγνωρίζει όλος ο κόσμος», είπε.

Σημείωσε με νόημα ότι «η επιπολαιότητα και η δημαγωγία όταν βγαίνουν εκτός χώρας, κάνουν κακό».

Αναρωτήθηκε, άλλωστε, αν θα έπρεπε να θέσει βέτο στην Ουκρανία η Ελλάδα όταν ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι και οι 28 ηγέτες κάλεσαν τον μεταβατικό Ουκρανό πρόεδρο Γιατσενούκ στο έκτακτο συμβούλιο κορυφής της Ε.Ε. την Πέμπτη…

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα
Πηγή: real.gr


Διαβάστε επίσης:

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών