«Αν βρεθεί έστω και ένα τηλέφωνο με τους ανακριτές, θα παραιτηθώ» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

«Αν βρεθεί έστω και ένα τηλέφωνο με τους ανακριτές, θα παραιτηθώ»

15:09 | 4/4/14
«Δίνω το δικαίωμα σε όποιον θέλει να ανοιχθούν τα τηλέφωνα και αν βρεθεί έστω και ένα τηλέφωνο με τους ανακριτές, τότε εγώ θα παραιτηθώ όχι από υπουργός, αλλά και από βουλευτής»...

Αυτό τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαρ. Αθανασίου, μιλώντας στον Βήμα fm.



Αναφερόμενος στην απαίτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί παραίτησης τόσο του ίδιου όσο και του υπουργού προστασίας του Πολίτη, ο κ. Αθανασίου σημείωσε πως πρόκειται περί αστειότητας, λέγοντας:

«Καθόλου δεν το σκέπτομαι και το θεωρώ αστειότητα, διότι παραιτούνται μόνο όσοι υπονομεύουν το κυβερνητικό έργο και τα συμφέροντα της χώρας, όσοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και όσοι παραβαίνουν τις αρχές του κράτους δικαίου. Δεν νομίζω ότι ούτε εγώ ούτε ο κ. Δένδιας εμπίπτουμε σ’ αυτές τις κατηγορίες. Δεν υπάρχει κανένας λόγος. Εξάλλου, αυτά τα αποφασίζει ο πρωθυπουργός.

«Είναι ένα θέμα χωρίς βάση και ουσία, εντελώς αστείο και αποπροσανατολιστικό. Βεβαίως, επικοινωνιακά, μπορεί στον κόσμο να φαίνεται πολύ σοβαρό, διότι βασίζεται σε κάποιες τοποθετήσεις του πρώην γ.γ. της κυβέρνησης, οι οποίες, όμως, είναι εντελώς έωλες και αβάσιμες. Κατά το μέρος που με αφορά, είναι εντελώς αστείες και αβάσιμες. Και ανακύπτει το ερώτημα γιατί τα έκανε, τότε. Δεν ξέρω. Δεν μπορώ να ξέρω τι είδους δεσμεύσεις ή σχέσεις είχε με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και τι έλεγε μαζί τους. Δεν με αφορά το θέμα», πρόσθεσε .


Ο υπουργός Δικαιοσύνης κατέληξε: 

«Είπα και ξαναλέω ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, δεν έγινε καμία παρέμβαση και μπορεί όποιος θέλει και δίνω το δικαίωμα σε όποιον θέλει να ανοιχθούν τα τηλέφωνα και αν βρεθεί έστω και ένα τηλέφωνο με τους ανακριτές, τότε εγώ θα παραιτηθώ όχι από υπουργός, αλλά και από βουλευτής. Για το κύρος της Δικαιοσύνης. Αν βρεθεί έστω και ένα τηλεφώνημά μου – τηλεφώνημα, όχι περιεχόμενο – με τους ανακριτές. Σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο. Από πριν (τις διώξεις) και μετά, μέχρι σήμερα που μιλάμε. Είναι φοβερό αυτό που γίνεται, όταν η χώρα πάει να ανασάνει…».

Πηγή: tovima.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών