Επεισόδια και πυροβολισμοί στο Ολυμπιακό Πάρκο του Ρίο εν μέσω απεργίας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Επεισόδια και πυροβολισμοί στο Ολυμπιακό Πάρκο του Ρίο εν μέσω απεργίας

23:11 | 7/4/14
Βίαιες συγκρούσεις μεταξύ απεργών εργατών και προσωπικού ασφαλείας εκτυλίχθηκαν τη Δευτέρα στο εργοτάξιο του Ολυμπιακού Πάρκου του Ρίο ντε Τζανέιρο, στο κύριο μπλοκ των υπό κατασκευή έργων για τους θερινούς Αγώνες του 2016.

Κατά τη διάρκεια των συμπλοκών ακούστηκαν ακόμα και πυροβολισμοί, όπως επιβεβαίωσε το κονσόρτιουμ που έχει αναλάβει την κατασκευή των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, χωρίς όμως να υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς.

Η απεργία, στην οποία συμμετέχουν περίπου 2.000 εργάτες, άρχισε την Πέμπτη, χωρίς να υπάρχει «ορίζοντας» για την επίλυση της διένεξης.

Οι κινητοποιήσεις έρχονται τη στιγμή που η Βραζιλία αντιμετωπίζει μεγάλες καθυστερήσεις στην κατασκευή των Ολυμπιακών έργων, με τον εκπρόσωπο της οργανωτικής επιτροπής των Αγώνων να παραδέχεται λιτά:

«Ανησυχούμε για το γεγονός ότι χάνουμε χρόνο [...] υπάρχει πολύ χαμένο έδαφος που πρέπει να καλύψουμε και θα πρέπει να κινηθούμε πιο γρήγορα προκειμένου να καλύψουμε όποιον χρόνο έχουμε χάσει».

Κύρια αιτία της απεργίας είναι το ποιο συνδικάτο θα εκπροσωπεί τους εργαζόμενους, ωστόσο άλλες «αιχμές» της αντιπαράθεσης είναι οι συνθήκες εργασίας και τα επιδόματα που λαμβάνουν οι εργάτες.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών