Περισσότερες οι προσλήψεις από τις απολύσεις και τον Μάρτιο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Περισσότερες οι προσλήψεις από τις απολύσεις και τον Μάρτιο

22:41 | 7/4/14
Στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα του συστήματος «Εργάνη»...

Συνεχόμενα θετικά ισοζύγια προσλήψεων/απολύσεων παρουσιάζουν οι τρεις πρώτοι μήνες του 2014, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη», που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων για τον μήνα Μάρτιο, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης κάνει λόγο για μια διαφαινόμενη τάση ανάκαμψης της αγοράς εργασίας.

Συγκεκριμένα, το Μάρτιο του 2014 οι προσλήψεις ήταν περισσότερες από τις απολύσεις κατά 14.567 θέσεις μισθωτής εργασίας. Παράλληλα, το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς το συνολικό ισοζύγιο/προσλήψεων απολύσεων είναι επίσης θετικό, κατά 40.876 άτομα, ενώ το ίδιο διάστημα πέρυσι είχαν χαθεί 8.838 θέσεις μισθωτής εργασίας».

«Η ολοκλήρωση ενός πλήρους χρόνου εφαρμογής του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη», μέσω του οποίου οι επιχειρήσεις υποβάλλουν πλέον με ψηφιακό τρόπο τις κάθε είδους μεταβολές του προσωπικού τους, ανέδειξε την κρίσιμη χρησιμότητα αυτού του καινοτόμου συστήματος. Από την 1η Μαρτίου 2013 – οπότε και λειτούργησε ουσιαστικά για πρώτη φορά το σύστημα «Εργάνη» - οι εργοδότες έχουν απαλλαγεί από την υποχρέωση αυτοπρόσωπης παρουσίας στις υπηρεσίες της Επιθεώρησης Εργασίας και του ΟΑΕΔ, με το τεκμαρτό όφελος της μείωσης γραφειοκρατίας να ανέρχεται στα 60 εκ ευρώ ετησίως», σημειώνει ο υπουργός Εργασίας και συνεχίζει:

«Κυριότερα, όμως, η ψηφιακή αποτύπωση των ροών μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας καθώς και η ικανότητα συλλογής μεγάλου αριθμού δεδομένων της αγοράς εργασίας, ανοίγει μια μεγάλη «βεντάλια» νέων δυνατοτήτων στην άσκηση πολιτικής για την απασχόληση. Τόσο για την αξιόπιστη ανίχνευση των τάσεων της αγοράς εργασίας, όσο και για τον αποτελεσματικό σχεδιασμό πολιτικών για την ενίσχυση της απασχόλησης και την καταπολέμηση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας.

Με λίγα λόγια, πρόκειται για μια συνεχώς εξελισσόμενη και πολυδύναμη πληροφοριακή υποδομή, πάνω στην οποία θα στηριχθεί η στρατηγική και επιχειρησιακή ικανότητα παρέμβασης του υπουργείου Εργασίας για τα επόμενα – και καλύτερα για την ελληνική οικονομία – χρόνια».

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών