Γαλλία: Υπέρ της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων ο Φαμπιούς | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Γαλλία: Υπέρ της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων ο Φαμπιούς

16:58 | 22/4/14
Υπέρ της κυριακάτικης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Γαλλία, προκειμένου να δοθεί ώθηση στον τουρισμό και να τονωθεί η αγορά εργασίας, τάχθηκε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών, Εξωτερικού Εμπορίου και Τουρισμού Λοράν Φαμπιούς, προαναγγέλλοντας μάλιστα σχετικές επαφές με εκπροσώπους του εμπορίου.

Ο τουρισμός «είναι ένας τομέας που κατέχει απόλυτα κεντρική θέση στη Γαλλία, [δίνει το] 7% των θέσεων εργασίας, με σημαντικά περιθώρια αύξησης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φαμπιούς στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

«Οι τουρίστες που έρχονται την Κυριακή και στέκονται μπροστά από ένα κατάστημα το οποίο είναι κλειστό δεν θα επιστρέψουν την Πέμπτη», υπογράμμισε ο γάλλος υπουργός.

Πέραν μερικών εξαιρέσεων, τα εμπορικά καταστήματα στη Γαλλία δεν λειτουργούν την Κυριακή.

«Για τους τουρίστες θα πρέπει να υπάρχει [κυριακάτικη] λειτουργία, για την οποία φυσικά θα αμείβονται οι εργαζόμενοι», πρόσθεσε.

Ο κ. Φαμπιούς, που είδε το χαρτοφυλάκιό του να διευρύνεται μετά τον πρόσφατο κυβερνητικό ανασχηματισμό, αναφέρθηκε στη σημασία του τουρισμού για τη Γαλλία. «Με τον συνάδελφό μου, [τον υπουργό] Οικονομίας, θα ασχοληθώ με το θέμα», σχολίασε.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών