Λευκός Οίκος: Επικοινωνία Ομπάμα – Πούτιν για το Ουκρανικό | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Λευκός Οίκος: Επικοινωνία Ομπάμα – Πούτιν για το Ουκρανικό

23:12 | 14/4/14
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα μιλήσει με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν σύντομα, ενδεχομένως και εντός της ημέρας, και κατέστησε σαφές οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εξετάζουν τη διάθεση οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία.

Στο επίκεντρο της επικοινωνίας των δυο ανδρών η κρίση στην ανατολική Ουκρανία, όπου φιλορώσοι έχουν καταλάβει κυβερνητικά κτίρια σε τουλάχιστον 5 πόλεις.

«Εξετάζουμε διάφορους τρόπους για να δείξουμε την ισχυρή υποστήριξή μας στην Ουκρανία, σε οικονομικό και διπλωματικό επίπεδα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ στους δημοσιογράφους. Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ υπέγραψαν συμφωνία με την Ουκρανία για την εγγύηση δανειακών πιστώσεων προς το Κίεβο ύψους 1 δισ δολαρίων.

Η Ουάσιγκτον πάντως προειδοποίησε με νέες κυρώσεις το Κρεμλίνο, αναφέροντας ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσει ακόμη μεγαλύτερο «τίμημα» για τις επεμβάσεις του στην Ουκρανία, ενώ επιβεβαίωσε ότι ο διευθυντής της αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA), Τζον Μπρέναν, βρισκόταν στο Κίεβο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου προσπαθώντας πάντως να υποβαθμίσει την επίσκεψη.

«Συνήθως δεν σχολιάζουμε τα ταξίδια του διευθυντή της CIA αλλά δεδομένων των ασυνήθιστων περιστάσεων στην περίπτωση αυτή και (με δεδομένους) τους ψευδείς ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν από τους Ρώσους για την CIA, είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι ο διευθυντής μετέβη στο Κίεβο στο πλαίσιο ενός ταξιδιού του στην Ευρώπη», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Οι επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ ενδέχεται να συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα για να υιοθετήσουν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας αν η κατάσταση στην Ουκρανία επιδεινωθεί μετά την τετραμερή σύνοδο που προβλέπεται να διεξαχθεί την Μεγάλη Πέμπτη στην Γενεύη, δήλωσε στο μεταξύ ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών