Νέοι κανόνες για το επίδομα ανεργίας στη Βρετανία | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Νέοι κανόνες για το επίδομα ανεργίας στη Βρετανία

23:13 | 28/4/14
Σε ισχύ τέθηκαν από σήμερα, Δευτέρα, στη Βρετανία οι νέοι αυστηρότεροι κανόνες για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας...

Το νέο πρόγραμμα προβλέπει ότι όσοι δεν έχουν βρει δουλειά μετά από δύο χρόνια αναζήτησης θα πρέπει να παρουσιάζονται σε Κέντρο Εύρεσης Εργασίας καθημερινά, να εργάζονται χωρίς αμοιβή ή να συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης εάν θέλουν να συνεχίσουν να λαμβάνουν το επίδομα.

Για όσους δεν συμμορφώνονται η αρχική κύρωση θα είναι η διακοπή χορήγησης του επιδόματος για τέσσερις εβδομάδες. Στο δεύτερο «παράπτωμα» το επίδομα θα διακόπτεται για 13 εβδομάδες.

Η κυβέρνηση απορρίπτει τις κατηγορίες περί τιμωρίας των ανέργων με το νέο πρόγραμμα, το οποίο ονομάζεται «Βοήθεια για Εργασία». Ο αρμόδιος Υπουργός Εργασίας και Συντάξεων Ίαν Ντάνκαμ Σμιθ δήλωσε ότι «όσοι έχουν την ικανότητα να εργαστούν πρέπει να λαμβάνουν την υποστήριξη και την ευκαιρία να το κάνουν».

Εκτιμάται ότι το νέο πρόγραμμα θα επηρεάσει άμεσα 200.000 ανθρώπους.

Πιλοτική εφαρμογή του «Βοήθεια για Εργασία» με τη συμμετοχή 15.000 ανέργων έδειξε ότι το ποσοστό αυτών που συνέχισαν να διεκδικούν επίδομα ανεργίας μετά από δύο χρόνια ήταν μόνο 2-4% σε σχέση με όσους δεν συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Ο αριθμός των ανέργων στη χώρα σύμφωνα με τα νεότερα στατιστικά στοιχεία ανέρχεται σε 2,24 εκατομμύρια, ποσοστό 6,9

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών