Στα επίπεδα του 2010 οι τιμές των σούπερ μάρκετ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Στα επίπεδα του 2010 οι τιμές των σούπερ μάρκετ

08:22 | 9/4/14
Στα ίδια επίπεδα που βρίσκονταν κατά την έναρξη της κρίσης, δηλαδή στις αρχές του 2010, επέστρεψαν οι τιμές των σούπερ μάρκετ...

Η πτώση των τιμών την τελευταία διετία ουσιαστικά απορρόφησε τις ανατιμήσεις που είχαν προηγηθεί.

Αυτό προκύπτει από έρευνα την οποία δημοσιοποίησε το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), η οποία στηρίζεται στα στοιχεία που συγκεντρώνει από τα σούπερ μάρκετ το παρατηρητήριο του υπουργείου Ανάπτυξης. Η σύγκριση τιμών αφορά σε μέσες τιμές κατά τα πρώτα δίμηνα των τελευταίων 4 ετών.

«Συνολικά κατά μέσο όρο οι τιμές είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με το 2010, με μικρή αύξηση κατά 0,3%» διαπιστώνει το ΙΕΛΚΑ. Προκύπτει από την πορεία του γενικού δείκτη ότι οι τιμές είναι σταθερές από τον Νοέμβριο του 2011 και μετά και ότι βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με τις αρχές του 2010. Κατά το διάστημα αυτό απορροφήθηκαν πλήρως οι αυξήσεις του ΦΠΑ και των τιμών πρώτων υλών.

Εάν αφαιρεθούν οι επιδράσεις των συνεχών αυξήσεων του ΦΠΑ ο δείκτης τιμών στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ παρουσιάζει μείωση την τελευταία 4ετία κατά 4% και κινείται στα επίπεδα της προηγούμενης δεκαετίας.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών