Στουρνάρας: Στόχος να υπάρξει καλύτερος συντονισμός | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Στουρνάρας: Στόχος να υπάρξει καλύτερος συντονισμός

21:01 | 28/4/14
«Δεν θα εξαλειφθούν οι τραπεζικές κρίσεις στο μέλλον», παραδέχθηκε στην πρώτη του παρέμβαση στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών «Πρόσβαση στη δραστηριότητα των πιστωτικών ιδρυμάτων και προληπτική εποπτεία πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων επενδύσεων (ενσωμάτωση της οδηγίας 2013/36/ΕΕ), κατάργηση του ν.3601/2007 και άλλες διατάξεις», που συζητείται στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ελπίζοντας όμως ότι έχουμε γίνει λίγο σοφότεροι…

«Αυτό το νομοσχέδιο θα εξαλείψει τις όποιες τραπεζικές κρίσεις στο μέλλον; Θα ήταν υπερφίαλο να πει κανείς ότι θα εξαλειφθούν», είπε, «μπορούμε όμως να πούμε ότι γίναμε λίγο σοφότεροι;».

Αναφερόμενος σε μία παλιότερη φράση του Ουίνστον Τσώρτσιλ, ότι «ο καπιταλισμός είναι ένα κακό σύστημα, δυστυχώς όμως δεν υπάρχει καλύτερο», ο κ.Στουρνάρας υποστήριξε ότι όλα τα άλλα συστήματα έχουν αποτύχει. «Είχα ρωτήσει πριν από χρόνια τον μεγαλύτερο εν ζωή νομπελίστα οικονομολόγο, τον Σόλοου», είπε, εκμυστηρευόμενος ότι τα «μυστικά» που του είχε συστήσει στις κρίσεις, ήταν η κοινή λογική, ο ρεαλισμός και η ευελιξία.

«Αυτό προσπαθούμε μέσα από αυτό το νομοσχέδιο. Να έχουμε καλύτερο συντονισμό με τα άλλα κράτη και καλύτερη ευελιξία», είπε.

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα
Πηγή: real.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών