Τσίπρας: Η πιο ακραία δεξιά κυβέρνηση | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Τσίπρας: Η πιο ακραία δεξιά κυβέρνηση

07:52 | 9/4/14
Στα ύψη συντηρεί το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας...

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας χθες βράδυ στην Λάρισα χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως την «πιο ακραία δεξιά κυβέρνηση, που είχε η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες», ενώ νωρίτερα στην Καρδίτσα χαρακτήρισε τον Αντ.Σαμαρά «κοινοβουλευτικό λιποτάκτη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις για τον εξ' απορρήτων του, τον Π. Μπαλτάκο σημειώνοντας ότι «η Συζήτηση προ Ημερήσιας Διάταξης που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για να δώσει εξηγήσεις ο πρωθυπουργός για το διεθνή διασυρμό της χώρας μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις δεν θα γίνει αύριο, αλλά θα γινόταν δήθεν μεθαύριο διότι μπορεί ο πρωθυπουργός, αλλά δεν μπορεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί έχει ταξίδι στο εξωτερικό».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφού παραδέχτηκε ότι έχει πράγματι ταξίδι στο εξωτερικό (στις Βρυξέλλες), τόνισε ότι είναι διατεθειμένος να αλλάξει το πρόγραμμα του.

«Αν είναι να μας κάνει την τιμή και να κοπιάσει επιτέλους στη βουλή και να δώσει εξηγήσεις ο κ. Σαμαράς, θα ακυρώσω κάθε ταξίδι, προκειμένου να έρθει και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό για την ακροδεξιά σέχτα του Μαξίμου που μας κυβερνά», είπε χαρακτηριστικά.

Έκανε λόγο για πρωτοφανή θεσμική εκτροπή και κατηγόρησε ΝΔ και Χρυσή Αυγή για ουσιαστική πολιτική συμπόρευση. «Ζούμε μία πρωτοφανή θεσμική εκτροπή.
Ζούμε την αποκορύφωση της οικονομικής, πολιτικής και ηθικής χρεοκοπίας του συστήματος που μας έφερε σε αυτήν την τραγική κατάσταση» ανέφερε ο Αλ.Τσίπρας

«Ο συμψηφισμός της Νέας Δημοκρατίας με την Χρυσή Αυγή, δεν ξεπλένεται με τον συμψηφισμό του ΦΠΑ με τις οφειλές του δημοσίου. Η παραίτηση- και όχι η αποπομπή- του Μπαλτάκου, δεν ξεπλένει την πιο ακραία δεξιά κυβέρνηση, που είχε η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλ.Τσίπρας καταφέρθηκε ονομαστικά και κατά του τέως γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Π.Μπαλτάκου για τον οποίο υποστήριξε ότι λειτουργούσε σε όλα κατ εντολή του κου Σαμαρά.

«Σήμερα όλοι κάνουν πως δεν ξέρουν τον κ. Μπαλτάκο. Ο πρωθυπουργός που τον είχε alter ego του τα τελευταία τριάντα χρόνια κάνει πως δεν τον γνώριζε. Αυτά τα λένε οι ίδιοι ακριβώς άνθρωποι που πανηγύριζαν στην Βουλή όταν ο Μπαλτάκος απέσυρε νομοσχέδια και ολόκληρα άρθρα. Ότι και να λένε όμως, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο κος Μπαλτάκος λειτουργούσε σε όλα κατ εντολή του κου Σαμαρά.
Δεν υπαρχει λοιπόν Μπαλτάκος Γκέιτ. Υπάρχει Σαμαράς Γκέιτ» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών