Αμερικανοί στρατιώτες στο Τσαντ για τον εντοπισμό των χαμένων κοριτσιών | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Αμερικανοί στρατιώτες στο Τσαντ για τον εντοπισμό των χαμένων κοριτσιών

00:05 | 22/5/14
Ογδόντα άτομα στρατιωτικό προσωπικό έχουν αναπτύξει στο Τσαντ οι Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να βοηθήσουν στην προσπάθεια εντοπισμού των περισσότερων από 200 αγνοούμενων κοριτσιών που απήχθησαν στα μέσα Απριλίου στη γειτονική Νιγηρία από την ισλαμιστική Μπόκο Χαράμ, όπως ενημέρωσε την Τετάρτη το Κογκρέσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Η αποστολή «θα υποστηρίξει τις αεροπορικές επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών, παρακολούθησης και αναγνώρισης πάνω από τη βόρεια Νιγηρία και τη γύρω περιοχή», σημείωσε ο κ. Ομπάμα.

Η αμερικανική δύναμη θα παραμείνει στην περιοχή έως ότου η συνεισφορά της πάψει να είναι απαραίτητη, σύμφωνα με τον αμερικανό πρόεδρο.

Τα κορίτσια απήχθησαν από ισλαμιστές μαχητές στις 16 Απριλίου, κατά τη διάρκεια επιδρομής των ανταρτών σε οικοτροφείο στη βόρεια Νιγηρία.

Ο επικεφαλής της Μπόκο Χαράμ αρχικά απείλησε πως θα πουλήσει τα κορίτσια, ηλικίας 16-18 ετών, σε σκλαβοπάζαρα. Ωστόσο, σε μεταγενέστερο μήνυμά του, πρότεινε την ανταλλαγή των μαθητριών με κρατούμενους αντάρτες.

Η κυβέρνηση της Νιγηρίας έχει απορρίψει την πρόταση των ισλαμιστών.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών