Ανατολική Ουκρανία: Σφοδρές συγκρούσεις στο Σλαβιάνσκ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ανατολική Ουκρανία: Σφοδρές συγκρούσεις στο Σλαβιάνσκ

14:03 | 5/5/14
Σφοδρές συγκρούσεις καταγράφονται τη Δευτέρα στο Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας. Τουλάχιστον δύο τεθωρακισμένα των αποσχιστών και πολλοί φιλορώσοι αντάρτες εγκατέλειψαν τα ανατολικά προάστια, εν μέσω μαχών με δυνάμεις του Κιέβου.

Μια μονάδα των ειδικών δυνάμεων απέστειλε το Κίεβο στην Οδησσό ανακοίνωσε από την πλευρά του τη Δευτέρα το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών. Η ειδική μονάδα που ανήκει στην Εθνοφρουρά του Κιέβου έχει ήδη φτάσει στην πόλη, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του υπουργείου.

Στο μεταξύ, τη «Λευκή Βίβλο» για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ουκρανία παρουσίασε τη Δευτέρα στον Βλαντιμίρ Πούτιν το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, η Λευκή Βίβλος, που διαμόρφωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ, ενσωματώνει πολλά στοιχεία για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα από το τέλος του Νοεμβρίου του 2013 έως το τέλος του Μαρτίου 2014.

«Στις τεκμηριωμένες πληροφορίες που περιλαμβάνονται στην έκθεση καθίσταται δυνατό να επιβεβαιωθούν οι μεγάλης κλίμακας εξόφθαλμες παραβιάσεις των βασικών αρχών και κανόνων στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» αναφέρει το υπουργείο. 

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών