Αναβολή βουλευτικών εκλογών ζητά, εν μέσω βίας, η Ταϊλάνδη | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Αναβολή βουλευτικών εκλογών ζητά, εν μέσω βίας, η Ταϊλάνδη

12:42 | 15/5/14
Προγραμματισμένες για τις 20 Ιουλίου ζήτησε σήμερα Πέμπτη η εκλογική επιτροπή της Ταϊλάνδης, εν μέσω των αιματηρών ταραχών που ταλανίζουν την ασιατική χώρα...

Η σύσταση για αναβολή έγινε λίγη ώρα αφότου περίπου 100 αντικυβερνητικοί διαδηλωτές εισέβαλαν στο χώρο όπου ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της χώρας και η Εκλογική Επιτροπή συζητούσαν για το αν οι κάλπες θα έπρεπε να λάβουν χώρα στις 20 Ιουλίου ή να μετατεθούν λόγω της βίας.

Οι Αστυνομικοί που φρουρούσαν την ακαδημία της Αεροπορίας όπου εκτυλισσόταν η σύσκεψη φαίνεται πως άφησαν τους διαδηλωτές να εισβάλουν στο χώρο από μία πλάγια είσοδο.

Ο μεταβατικός πρωθυπουργός και άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που συμμετείχαν στη συνεδρίαση ειδοποιήθηκαν πως οι διαδηλωτές πλησίαζαν, επιβιβάστηκαν βιαστικά στα αυτοκίνητά τους και απομακρύνθηκαν βιαστικά από την Ακαδημία.

Οι αντικυβερνητικοί ζητούν την ακύρωση των εκλογών και την αντικατάσταση της κυβέρνησης από ένα μη εκλεγμένο συμβούλιο που θα δρομολογήσει μεταρρυθμίσεις.

Λίγες ώρες νωρίτερα, η βία έλαβε αιματηρές διαστάσεις, όταν τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ένοπλης επίθεσης αγνώστων σε καταυλισμό διαδηλωτών της αντιπολίτευσης.

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της πολιτικής βίας που μαστίζει την Ταϊλάνδη κατά τους τελευταίους έξι μήνες.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών