Γκρουπ ακύρωσε τις συναυλίες τους σε Πειραιά και Βόλο λόγω... εκλογικών αποτελεσμάτων | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Γκρουπ ακύρωσε τις συναυλίες τους σε Πειραιά και Βόλο λόγω... εκλογικών αποτελεσμάτων

13:41 | 22/5/14
Η ανακοίνωση των Electric Litany για τους δήμους που κατεβαίνει ο Μπέος και ο Μώραλης

Με μία έγγραφη δήλωση του συγκροτήματος, οι Electric Litany ανακοίνωσαν ότι δεν θα παίξουν σε Πειραιά και Βόλο, «λόγω των εκλογικών αποτελεσμάτων, τα οποία έδειξαν ότι η πλειοψηφία των πολιτών σε αυτές τις δύο πόλεις αξίζουν τον μεσαίωνα που έχουν επιλέξει. Κουράγιο στη μειονότητα των υγιών ανθρώπων του Πειραιά και Βόλου».

«Επίσης, δηλώνουμε τον πλήρη αποτροπιασμό μας για τον κάθε ένα που ψήφισε τους Ναζί της χρυσής αυγής. Είστε όλοι πλέον γελοίοι, μα και επικίνδυνοι. Κάθε ψήφος σας είναι και ένα μαχαίρι» ανέφερε το συγκρότημα σχετικά με τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής.

Μετά τα σχόλια για τη θέση του συγκροτήματος, ακολούθησε μια ανακοίνωση από την μπάντα στο Facebook, στην οποία επεξηγούν τους λόγους που ακύρωσαν τις συναυλίες και διαχωρίζουν τη θέση τους με τους ψηφοφόρους που δεν στήριξαν Μπέο και Μώραλη λέγοντας «Αυτοί που δεν τους ψήφισαν ξέρουν ποιοι είναι και δεν τους ψήφισαν. Γι' αυτούς παίζουμε και σπίτι τους».

Απόσπασμα από την επεξήγηση του συγκροτήματος:

«Εν ειδει επεξήγησης σε διάφορα σχόλια και θέσεις ανά το διαδίκτυο όσον αφορά την θέση μας.

Επειδή δεν είναι μεσημεριανή εκπομπή, ότι είπαμε ήταν αυτό που ακριβώς εννοήσαμε και όχι γενικότητες.
- Ο Πειραιάς και ο Βόλος είναι ο Πειραιάς και ο Βόλος.
- Οι ψηφοφόροι των μπράβων είναι οι ψηφοφόροι των μπράβων.
- Αυτοί που δεν τους ψήφισαν ξέρουν ποιοι είναι και δεν τους ψήφισαν. Γι' αυτούς παίζουμε και σπίτι τους.
- Ο μεσαίωνας αξίζει σε αυτούς που τον επιλέγουν πλέον ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ, ναι. Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες ότι δεν ήξερε κάποιος τι είναι ο Μπέος η οι φασίστες.
- Ο Πειραιάς και ο Βόλος είναι πανέμορφα μέρη και έχουν πολλούς ωραίους ανθρώπους, αλλά αυτό είναι άσχετο με τη δήλωση μας και συνεχίζει να εξυπακούεται.

Εμείς πήραμε θέση, θέση συμβολισμού καλό θα ήταν ο “καλλιτεχνικός” μα και κάθε χώρος να μην μασάει να παίρνει δημόσια θέση και ας φαινόμαστε λίγο κακοί ενίοτε.
Άμα δε σπάσεις αυγά δεν τρως ομελέτα.
1. Σχόλια τύπου “έτσι θα νικήσουμε το φασισμό? - δεν θα παίξουν και κάτι έγινε”
Όχι φυσικά και δεν θα κερδίσουμε το φασισμό έτσι, έτσι μόνο, αλλά τουλάχιστον παίρνουμε μια ακόμα μικρή θέση εναντία της έκφρασης του.
Ναι δεν θα γίνει και κάτι τρομερό που δεν θα παίξουμε αλλά ακόμη και η απώλεια τουλάχιστον περνά ένα μήνυμα.

2. Σχόλια τύπου “Είναι ρατσιστική συμπεριφορά αυτή, φασιστική κτλ κτλ”

Εδώ υπάρχει πρόβλημα παιδιά.
Η τόσο εύκολη χρήση αυτών των εννοιών/λέξεων για το οτιδήποτε μας ξινίζει όλοι καταλαβαίνουμε πως είναι επιτυχία του συστήματος απέναντι εμάς.
Ας το δούμε απλά.
Δηλαδή συμφώνα με μερικούς, εάν εμείς φερ ειπείν, μια μπάντα, αηδιάσαμε με τη λαικομπραβοφασιστοκουλτούρα και δεν γουστάρουμε να παίξουμε εκεί , τότε με αυτή την επιλογή λουζόμαστε ως ρατσιστές κτλ. ΟΚ τότε ποια λέξη ρε παιδιά θα βρείτε για 10 καραφλούς που μαχαιρώνουν έναν άνθρωπο???? Ποια λέξη θα είναι τόσο δυνατή μετά ρε???

Οι επιπλοκές αυτής της κατάστασης είναι πολλές.

3. Προφανώς η φράση “κουράγιο στους υγιείς κατοίκους του Πειραιά και του Βόλου” σημαίνει “κουράγιο στους υγιείς κατοίκους του Πειραιά και του Βόλου” .
Άρα κάθε σχόλιο του τύπου “τι σας φταίνε οι Βολιώτες γενικά κτλ” δεν μπορεί να στέκει, σωστά?
Υπάρχουν φανταστικοί ωραίοι άνθρωποι παντού όπως και εκεί, και είναι πανέμορφα μέρη. Όμως η αναφορά μας ήταν πεντακάθαρη για τι μιλάμε και για το πότε. Μέλος της μπάντας μας φερ ειπείν κρατεί και από τον Πειραιά.


Εν τέλει εάν κάποιους ξενίζει η ενοχλεί το ότι κάποιοι μουσικοί παίρνουν δημόσια θέση, η οποία εμπεριέχει και ένα απαραίτητο έμπρακτο συμβολισμό τότε ίσως θα πρέπει να συνεχίσουν να εναποθέτουν την τύχη της γενικότερης αισθητικής τους στην πλειονότητα των καλλιτεχναράδων που δεν έχουν τ’ α[…]α να πούνε τίποτε και κάνουν μόκο σε όλα..

Λευτεριά σε όλους.
Όλα για Όλους.
Electric Litany».

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών