«Η κυβέρνηση πρέπει να στείλει μήνυμα ξεκάθαρης σταθερότητας» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

«Η κυβέρνηση πρέπει να στείλει μήνυμα ξεκάθαρης σταθερότητας»

14:25 | 30/5/14
Την άποψη ότι ο ανασχηματισμός πρέπει να στείλει μήνυμα ξεκάθαρης σταθερότητας εξέφρασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον realfm.

«Ο ανασχηματισμός είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού και στην περίπτωση που υπάρχει κυβέρνηση συνεργασίας, των αρχηγών των κομμάτων που απαρτίζουν την κυβέρνηση. Αυτοί θα κρίνουν, με τον πρώτο λόγο να έχει ο πρωθυπουργός, αν υπάρχουν υπουργοί που πρέπει να αντικατασταθούν. Στη λογική της επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Η κυβέρνηση πρέπει να στείλει ένα μήνυμα ξεκάθαρης σταθερότητας και με σκοπό την ολοκλήρωση του κυβερνητικού της έργου στο τέλος της τετραετίας, και φαντάζομαι οποιοσδήποτε ανασχηματισμός γίνει στα πλαίσια αυτής της λογικής θα κινηθεί, πως δηλαδή αξιολογώντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και κάνοντας επιμέρους αλλαγές στην κυβερνητική πολιτική».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημείωσε, επίσης, ότι οποιοδήποτε μέτρο ελάφρυνσης προτείνεται, θα πρέπει να έχει ισοδύναμα.

«Τι πάει να πει να αλλάξουμε πολιτική; Αν υπάρχουν αστοχίες και σφάλματα, αυτά θα πρέπει να διορθωθούν. Αν πράγματι υπήρξε μία υπερβολική αυστηρότητα π.χ. στις ρυθμίσεις στην εφορία, στα ασφαλιστικά Ταμεία, που τελικά οδήγησε σε μειωμένα έσοδα, είναι κάτι που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε», τόνισε, για να προσθέσει:

«Αλλαγή πολιτικής θα σήμαινε ότι επιστρέφουμε σε μια αισθητά πιο χαλαρή δημοσιονομική πολιτική, πράγμα που προφανώς δεν μπορεί να συμβεί. Αν μπορούμε να στοιχειοθετήσουμε ότι τέτοιου είδους παρεμβάσεις είναι δημοσιονομικά διαχειρίσιμες ή μπορεί να έχουν δημοσιονομικό όφελος, προφανώς θα πρέπει να κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση».

«Οποιοδήποτε μέτρο προτείνουμε πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να είναι κοστολογημένο και αν απαιτούνται ισοδύναμα, πρέπει να βρεθούν τα ισοδύναμα», τόνισε.

Ακούστε αναλυτικά τη δήλωσε στον realfm:


Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών