Ισ. Μάδης: Πρώτη προτεραιότητα η διαφάνεια | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ισ. Μάδης: Πρώτη προτεραιότητα η διαφάνεια

16:49 | 7/5/14
Το πρόγραμμα του συνδυασμού «Αλλάζουμε Μαζί» παρουσίασε στο Γυμναστήριο των Γλυκών Νερών ο υποψήφιος δήμαρχος Παιανίας – Γλυκών Νερών Ισίδωρος Μάδης.

Το πρόγραμμά του, όπως ανακοίνωσε, αναπτύσσεται σε έντεκα άξονες: 

- Διοίκηση με διαφάνεια

- Αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

- Αξιοποίηση των στρατηγικών πλεονεκτημάτων του δήμου

- Αξιοποίηση των δυνατοτήτων του πρωτογενούς τομέα για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας

- Ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας – στήριξη στον ελεύθερο επαγγελματία

- Κοινωνική Πολιτική

- Εξυπηρέτηση του πολίτη

- Πράσινη πόλη, προστασία του περιβάλλοντος

- Νέα έργα

- Ενίσχυση της άθλησης και του πολιτισμού

- Έργα, δράσεις και πρωτοβουλίες για την εκπαίδευση και τη νέα γενιά

Στην ομιλία του ο Ισίδωρος Μάδης τόνισε πως «η παράταξή μας δημιουργήθηκε από την αυτοδιοίκηση για την αυτοδιοίκηση. Δεν είμαστε της λογικής του ρουσφετιού και της παροχολογίας. Το λαϊκισμό τον πληρώσαμε πανάκριβα».

Σημείωσε πως «μαζί μας συμπορεύονται έμπειρα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, άτομα από όλο το πολιτικό φάσμα καθώς και ανένταχτοι κομματικά πολίτες. Άνθρωποι επιτυχημένοι στις επαγγελματικές τους δραστηριότητες, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στο δημόσιο τομέα».

«Αυτή η διαδικασία», ανέφερε ο κ. Μάδης, «είναι για μας μια επιτυχημένη άσκηση στη σύνθεση διαφορετικών απόψεων, σεβασμού στις ιδιαίτερες πολιτικές και ιδεολογικές αντιλήψεις, ένα ξεχωριστό μάθημα δημοκρατίας. Και για αυτό θα κριθεί έτσι, επιτυχημένα και από εσάς σε δύο βδομάδες, στην κάλπη».

Όπως εξήγησε ο υποψήφιος δήμαρχος Παιανίας – Γλυκών Νερών, το πρόγραμμα της παράταξής θα αποτελέσει οδηγό για την πορεία. 

«Πρώτη προτεραιότητα για μας είναι η διαφάνεια και το νοικοκύρεμα στα οικονομικά του δήμου. Όχι γιατί το θέμα αυτό αναδείχθηκε έντονα από την οικονομική κρίση και την αναξιοπιστία, ευρύτερα, του πολιτικού μας συστήματος. Αλλά γιατί το επιτάσσει η κοινή λογική», είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Μάδη, «οι παλιές συνταγές της σπατάλης και της τσαπατσουλιάς δε μας εκφράζουν. Αυτές οι λογικές υποθήκευσαν το μέλλον των παιδιών μας και μας οδήγησαν στη σημερινή δυσχερή θέση».

«Πάνω απ’ όλα», υποστήριξε, «θέλουμε να χειριστούμε έντιμα και λειτουργικά τους οικονομικούς πόρους του Δήμου. Βάζουμε ψηλά τον πήχη της διαφάνειας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

«Οι προτάσεις μας είναι ορθολογικές και οι στόχοι μας ρεαλιστικοί. Το βήμα σημειωτόν που ήταν ο ρυθμός της απερχόμενης διοίκησης δε μας πάει μπροστά. Οι καιροί απαιτούν εγρήγορση. Έχουμε σχέδιο, όρεξη και το απαιτούμενο ήθος» τόνισε ο Ισίδωρος Μάδης συμπληρώνοντας πως «Γκρεμίζουμε το παρελθόν και χτίζουμε ένα δημιουργικό και ρεαλιστικό μέλλον».

Το «παρών» στην παρουσίαση του προγράμματος έδωσαν μεταξύ άλλων οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου, Νίκος Πέππας και Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών