Κινέζος ποδηλάτης απήχθη από τους Ταλιμπάν | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Κινέζος ποδηλάτης απήχθη από τους Ταλιμπάν

16:30 | 20/5/14
Οι πακιστανοί Ταλιμπάν ανέλαβαν σήμερα την ευθύνη για την απαγωγή ενός κινέζου τουρίστα που ταξίδευε με το ποδήλατό του κοντά στα προπύργιά τους, στις βορειοδυτικές περιοχές όπου ζουν οι φυλές, κοντά στα αφγανικά σύνορα.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, ο τουρίστας απήχθη χθες βράδυ στην περιοχή Νταραμπάν, περί τα 50 χλμ. από την πόλη Ντέρα Ισμαήλ Χαν της δυτικής επαρχίας Χάιμπερ Παχτούνχβα. "Βρήκαμε το ποδήλατό του, το σακίδιο του και διενεργούμε έρευνα για τον εντοπισμό του".

Οι πακιστανικές αρχές βρήκαν το διαβατήριό του. "Είναι ένας τουρίστας που απήχθη, οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την ομηρεία του και η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του", δήλωσε η εκπρόσωπος του πακιστανικού υπουργείου Εξωτερικών Τασνίμ Ασλάμ.
Ανώτερος διοικητής των Ταλιμπάν στο Νότιο Ουαζιριστάν, ο Αμπντουλάχ Μπαχάρ, δήλωσε ότι ο άνδρας "είναι στα χέρια τους" και μεταφέρθηκε σε προπύργιό τους στα σύνορα με το Αφγανιστάν. "Απαγάγαμε τον κινέζο τουρίστα. Θα ζητήσουμε την απελευθέρωση μαχητών μας που κρατούνται από την κυβέρνηση".

Οι πακιστανοί Ταλιμπάν που πολεμούν τα τελευταία επτά χρόνια την κυβέρνηση έχουν αυξήσει τις απαγωγές, παρότι σπανίως Κινέζοι αποτελούν στόχο τους.

Η Κίνα είναι ένας από τους μεγαλύτερους οικονομικούς υποστηρικτές και συμμάχους του Πακιστάν, με επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων σε έργα υποδομών όπως η κατασκευή πυρηνικών σταθμών, οδικών αρτηριών, ενός λιμανιού βαθέος ύδατος κ.ά.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών