Κορέα: Η Βόρεια Κορέα έβαλλε κατά νοτιοκορεατικού πολεμικού πλοίου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Κορέα: Η Βόρεια Κορέα έβαλλε κατά νοτιοκορεατικού πολεμικού πλοίου

14:31 | 22/5/14
Η Βόρεια Κορέα έβαλλε την Πέμπτη κατά ενός νοτιοκορεατικού πολεμικού πλοίου που περιπολούσε νοτίως του θαλάσσιου συνόρου που χωρίζει τις δύο χώρες, και το οποίο αμφισβητείται από την Πιονγκγιάνγκ, στην Κίτρινη Θάλασσα, ανακοίνωσε η Σεούλ.

«Οι οβίδες έπεσαν κοντά στο πλοίο μας, που περιπολεί τακτικά στην περιοχή. αλλά δεν προκάλεσαν καμία ζημιά» δήλωσε εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού υπουργείου Άμυνας.

Το επεισόδιο σημειώθηκε κοντά στο νησί Γεονπιόνγκ, που το Νοέμβριο του 2010 είχε βομβαρδιστεί από το βορειοκορεατικό στρατό με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι. Το γεγονός είχε προκαλέσει μια διεθνή κρίση και φόβους για μια νέα σύγκρουση στην κορεατική χερσόνησο.

Το νοτιοκορεατικό ειδησεογραφικό δίκτυο YTN μετέδωσε πως σε απάντηση το νοτιοκορεατικό πυροβολικό άνοιξε πυρ εναντίον ενός βορειοκορεατικού πολεμικού σκάφους.

Οι κάτοικοι του Γεονπιόνγκ έσπευσαν στα καταφύγια, δήλωσε στρατιωτικός αξιωματούχος στη Σεούλ, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί. τη συνέχεια δεν υπήρξαν άλλα πυρά από το βορρά.

Την Τρίτη, η Νότια Κορέα έριξε προειδοποιητικές βολές σε τρία πλοία της Βόρειας Κορέας πλοία που διέσχιζαν την περιοχή. Ο Βορράς είχε αναφέρει ότι θα προβεί σε αντίποινα.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών