Παναγιωτόπουλος: Δεν πρέπει να καταργηθεί το μπόνους | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Παναγιωτόπουλος: Δεν πρέπει να καταργηθεί το μπόνους

12:39 | 30/5/14
Ο υπουργός Πολιτισμού Π. Παναγιωτόπουλος μιλώντας στον realfm αναφέρθηκε στο θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου....

«Είναι ένα θέμα το οποίο τέθηκε από τον κ. Βενιζέλο και αντιλαμβάνομαι τη λογική του. Οι εκλογικοί νόμοι, κατά την ταπεινή μου γνώμη, πρέπει να συμβάλλουν άμεσα στο να εκπροσωπούνται όσο γίνεται πιο αντιπροσωπευτικά οι ζωντανές πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που πηγάζουν μέσα από το κοινωνικό και εκλογικό σώμα και ταυτόχρονα να δίνουν κυβερνήσεις» είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Αν πάμε στην εντελώς απλή αναλογική τότε θα κινδυνεύσουμε να φτάσουμε σε καταστάσεις ακυβερνησίας, διότι ένα κόμμα του 1% στον ελληνικό λαό θα μπορεί να μπλοκάρει την κυβέρνηση και τη λειτουργία της ή να μπλοκάρει τον σχηματισμό κυβέρνησης ή να οδηγεί με την απόσυρσή του σε πτώση των κυβερνήσεων. Θεωρώ λοιπόν ότι πρέπει να έχουμε ένα σύστημα αναλογικό, όπως είναι αυτό που υπάρχει σήμερα και να υπάρχει ένα μπόνους εδρών που να λειτουργεί υπέρ των σταθερών κυβερνήσεων».

Και συνέχισε ο υπουργός Πολιτισμού: «Το σύστημα αυτό λειτούργησε και λειτουργεί. Ηδη μας οδήγησε με επιτυχία στην εποχή των συμμαχικών κυβερνήσεων, των κυβερνήσεων συνεργασία που έχει ανάγκη ο τόπος αυτή την περίοδο για να βγει από την κρίση. Δεν θεωρώ λοιπόν ότι πρέπει να καταργηθεί το μπόνους. Αν θέλετε να συζητήσουμε για μία διαφοροποίησή του αν πρέπει να είναι 50 ή 40 ή 30 έδρες, αλλά σας είπα πρέπει να συνδυάσουμε αναλογική εκπροσώπηση με δυνατότητα σταθερής και αποτελεσματικής κυβέρνησης».

Ακούστε αναλυτικά τη δήλωσε στον realfm:


Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών