Πούτιν: Μόνο με προπληρωμή παραδίδουμε αέριο στην Ουκρανία | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πούτιν: Μόνο με προπληρωμή παραδίδουμε αέριο στην Ουκρανία

17:05 | 15/5/14
Σαφές μήνυμα πως από 1η Ιουνίου η Ρωσία δεν πρόκειται να προμηθεύει την Ουκρανία με φυσικό αέριο παρά μόνο εάν προπληρωθεί για την κάθε αποστολή έστειλε το απόγευμα της Πέμπτης ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο κ. Πούτιν σημείωσε πως, παρά τις εκκλήσεις της Μόσχας προς την Ευρώπη, η κατάσταση όσον αφορά τις πληρωμές έχει απλώς επιδεινωθεί, με το χρέος του Κιέβου να ανέρχεται πλέον στα 3,508 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η προειδοποίηση Πούτιν ήλθε λίγες ώρες αφότου ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ διεμήνυσε πως όλοι οι καταναλωτές ρωσικού φυσικού αερίου περιλαμβανομένης της Ουκρανίας, πρέπει να είναι είναι συνεπείς ως προς τον απλό κανόνα ότι οι προμήθειες πρέπει να πληρώνονται, προσθέτοντας πως ενέργεια και πολιτική πρέπει «να παραμένουν διαχωρισμένες».

«Έχοντας να αντιμετωπίσουμε πολλές καταστάσεις κρίσης, θέλω να υπενθυμίσω ένα απλό και συνηθισμένο πράγμα: είναι αναγκαίο να πληρώνουμε για τις ενεργειακές προμήθειες που έχουν γίνει», σημείωσε ο κ. Μεντβέντεφ κατά την ομιλία του σε διεθνή διάσκεψη για την ενέργεια στην οποία συμμετέχουν υπουργοί χωρών του ΟΠΕΚ.

«Ελπίζω ότι όλες οι χώρες το κατανοούν αυτό, όλοι οι καταναλωτές, είτε είναι παρόντες σε αυτό το φόρουμ , είτε όχι για οποιονδήποτε λόγο, περιλαμβανομένης της Ουκρανίας. Οι πληρωμές, γενικά, δεν πρέπει να συνδέονται με την πολιτική σε κάθε περίπτωση», πρόσθεσε.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών