Σε λειτουργία το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας του δήμου Αθηναίων | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Σε λειτουργία το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας του δήμου Αθηναίων

16:44 | 15/5/14
Σε λειτουργία βρίσκεται το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας του δήμου Αθηναίων... 

Το Κέντρο φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα κεντρικό μηχανισμό προώθησης της επιχειρηματικότητας στην Αθήνα, ο οποίος θα προσφέρει ουσιαστική βοήθεια και υποστήριξη στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πρωτεύουσα, καθώς και στους υποψήφιους επενδυτές, με την παροχή αξιόπιστης πληροφόρησης για το επιχειρηματικό περιβάλλον σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Επιπλέον, θα υποστηρίξει τον δήμο τόσο στη χάραξη στρατηγικής όσο και στον συντονισμό του συνόλου των ενεργειών και δράσεων του στον τομέα της επιχειρηματικότητας.

Το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σύνολο έργων και δράσεων που υλοποιεί ο δήμος-το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Έργο Αθήνα»-το οποίο έχει ως στόχο την ανάδειξη της πρωτεύουσας ως πόλο προσέλκυσης επιχειρηματικότητας και γι’ αυτό χρηματοδοτεί δομές ανάπτυξης μέσω σημαντικών φορέων όπως, ο ΣΕΒ, το Οικονομικό και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, με πάνω από 27 εκ. ευρώ.

«Το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας του δήμου Αθηναίων αποτελεί μια πολύ σημαντική δομή στο σύνθετο πλέγμα στήριξης της επιχειρηματικότητας και προώθησης της καινοτομίας του δήμου Αθηναίων» ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης στην εκδήλωση που έγινε από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΤΑΑ) για την παρουσίαση του Κέντρου.

Ο Διευθ. Σύμβουλος του Ομίλου ICAP, Νικήτας Κωνσταντέλλος δήλωσε ότι: «Η πρωτοβουλία αυτή θα αποτελέσει βασικό πυλώνα στήριξης της επιχειρηματικότητας στην Αθήνα» και τόνισε: «Η ICAP με ισχυρό αίσθημα ευθύνης θα λειτουργήσει ως αρωγός των επιχειρήσεων, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών τους».

«Η λειτουργία του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας είναι το αποτέλεσμα μίας μεγάλης και σύνθετης διαδικασίας, σκληρής δουλειάς, στο πλαίσιο του “Έργου Αθήνα”, μία μεγάλη καινοτομία για την πόλη μας» σημείωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων και Προέδρος της ΕΑΤΑ, Γιώργος Μπρούλιας και επισήμανε: «Φιλοδοξούμε ότι θα καταστεί η κύρια δεξαμενή σκέψης, πληροφοριών και συμβουλών, για όλες τις δράσεις επιχειρηματικότητας στην Αθήνα. Το Κέντρο δεν είναι θερμοκοιτίδα, δηλαδή ένας χώρος φιλοξενίας επιχειρήσεων, αλλά ένα εργαλείο επεξεργασίας και παραγωγής δεδομένων και στοιχείων και υποστήριξης μέσω στοχευμένων υπηρεσιών τόσο για τους επιχειρηματίες όσο και για τον ίδιο τον Δήμο Αθηναίων».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και ενημερωθείτε για το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών