«Ποιος μπορεί να πετύχει στα δύσκολα;» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

«Ποιος μπορεί να πετύχει στα δύσκολα;»

15:04 | 13/5/14
Κάθε εκλογική αναμέτρηση αποτελεί την κορύφωση της λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος...

Εκφράζει το θεμελιώδες και αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών να επιλέγουν και να ελέγχουν τους εκπροσώπους τους, να αποφασίζουν για την πορεία που θέλουν να ακολουθήσει ο τόπος τους.


Οι εκλογές της 18ης και 25ης Μαΐου θα αναδείξουν τις Δημοτικές Αρχές που θα αναλάβουν τα επόμενα πέντε χρόνια να διαχειριστούν τις ανάγκες, αλλά και να προστατέψουν και να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα κάθε περιοχής. Αυτή η προσπάθεια θα πρέπει να γίνει κάτω από δύσκολες συνθήκες: με την κρατική χρηματοδότηση των Δήμων να έχει μειωθεί κατά 65%, με περιορισμένους εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους για δημόσια έργα, με λιγότερους εργαζομένους σε κρίσιμους για την καθημερινότητα του δημότη τομείς, όπως η Καθαριότητα και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες.

Γι’ αυτό και το πραγματικό διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι ξεκάθαρο. Οι πολίτες καλούνται να κρίνουν και να επιλέξουν ποιος Δήμαρχος και ποια ομάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί να παράγει έργο, μέσα σε ένα αντίξοο περιβάλλον.

Ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης και η Δημοτική Αρχή, απέδειξε τα προηγούμενα τριάμισι χρόνια ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή την πρόκληση. Παρά τη δραστική περικοπή της χρηματοδότησης από την κεντρική εξουσία, πέτυχε το μεγαλύτερο πλεόνασμα στην ελληνική αυτοδιοίκηση, μειώνοντας παράλληλα δημοτικά τέλη και φόρους. Ενίσχυσε τις υποδομές και την περιουσία της πόλης, με έργα και παρεμβάσεις, όπως η ολοκλήρωση της Πλατείας Χρυσοχόου στο Νέο Ψυχικό, το Δίκτυο Αγωγών ομβρίων υδάτων στο Ψυχικό, η ανακατασκευή των Δημοτικών Ιατρείων στο Νέο Ψυχικό, η συντήρηση και ανακατασκευή όλων των παιδικών χαρών, ένα μεγάλο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων σε όλο το Δήμο, η κατασκευή νησίδων και πεζοδρομίων. Επίσης, ετοίμασε μελέτες για μια νέα γενιά έργων, τα οποία θα υλοποιηθούν με πόρους από το ΕΣΠΑ.

Στη διάρκεια της χειρότερης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού λειτούργησε ως νησίδα ασφαλείας για κάθε πολίτη που χρειάστηκε βοήθεια. Αύξησε σημαντικά τις δαπάνες για κοινωνικές δομές. Στήριξε την εργαζόμενη οικογένεια, την Τρίτη Ηλικία, τους απόρους και τους ανέργους, ενώ πρόσφερε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας για όλους.

Σε μια περίοδο όπου οι περισσότεροι Δήμοι αναγκάζονταν να περικόπτουν δαπάνες από τους τομείς του πολιτισμού και του αθλητισμού, ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού διατήρησε και έθεσε στην υπηρεσία των δημοτών 4 σημαντικές αθλητικές υποδομές, 50 αθλητικά προγράμματα, καλοκαιρινά αθλητικά camps, 6 Πολιτιστικά Κέντρα, 5 Πολιτιστικά εργαστήρια, 2 Δημοτικές Βιβλιοθήκες και 1 Δημοτικό Ωδείο. Επίσης, έδωσε προτεραιότητα στην ασφάλεια του πολίτη και της δημοτικής περιουσίας, αναθέτοντας με διεθνή διαγωνισμό σε ιδιωτική εταιρεία τη φύλαξη των δημοτικών και κοινόχρηστων χώρων.

Τηρώντας τη δέσμευσή της για προστασία του οικιστικού χαρακτήρα της περιοχής, η Δημοτική Αρχή βρέθηκε απέναντι σε κάθε μεθοδευμένη προσπάθεια αλλαγής των χρήσεων γης, ενώ έλαβε μέτρα για τον περιορισμό των ανεξέλεγκτων εμπορικών χρήσεων στο Νέο Ψυχικό. Τέλος, μαζί με τους πολίτες του Ψυχικού, ηγήθηκε και συντόνισε το νικηφόρο αγώνα ενάντια στις άδικες και υπερβολικές αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών, που ισοδυναμούσαν με δήμευση της περιουσίας των ιδιοκτητών.

Ο Παντελής Ξυριδάκης και η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών, έχοντας αποδείξει τις ικανότητές της στην πράξη, διεκδικεί ξανά την ψήφο των πολιτών, με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα έργων και παρεμβάσεων, το οποίο έχει ορίζοντα την περίοδο 2014 -2019.

Το πρόγραμμα αυτό στηρίζεται σε τρεις άξονες.

Ο πρώτος άξονας, είναι η εφαρμογή του ίδιου πετυχημένου και διαφανούς μοντέλου οικονομικής εξυγίανσης που εφαρμόστηκε τα προηγούμενα χρόνια και επέτρεψε τη χρηματοδότηση χρήσιμων έργων και δράσεων.

Ο δεύτερος άξονας, περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα 52 νέων έργων και δράσεων, πλήρως κοστολογημένο και ρεαλιστικό, αφού η υλοποίησή του στηρίζεται στις πραγματικές οικονομικές δυνατότητες του Δήμου.

Ο τρίτος άξονας, είναι περαιτέρω ενίσχυση των κοινωνικών δομών, καθώς και των υπηρεσιών που αφορούν τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό.

Η Συμμαχία Πολιτών διεκδικεί ξανά την ψήφο των πολιτών την Κυριακή, έχοντας ενισχύσει ακόμη περισσότερο την ομάδα της με ικανούς ανθρώπους από όλους τους πολιτικούς χώρους και έχοντας πάντα το ίδιο ισχυρό όραμα: να διασφαλίσει ότι η Φιλοθέη, το Ψυχικό και το Νέο Ψυχικό θα παραμείνουν ένας τόπος ξεχωριστός.

Άρθρο του Δημάρχου Φιλοθέης -
Ψυχικού, Παντελή Ξυριδάκη 


Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών