Το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεών της από τα ουκρανικά σύνορα έχει αποσύρει η Ρωσία | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεών της από τα ουκρανικά σύνορα έχει αποσύρει η Ρωσία

17:26 | 30/5/14
Το μεγαλύτερο μέρος των στρατευμάτων της από τα σύνορα με την Ουκρανία έχει αποσύρει η Ρωσία, όπως δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών στο πρακτορείο Reuters.

Ωστόσο, κοντά στη μεθόριο παραμένουν επτά ρωσικά τάγματα, αθροιστικής δύναμης μερικών χιλιάδων ανδρών. Υπενθυμίζεται πως το NATO είχε τοποθετήσει την συγκέντρωση των ρωσικών δυνάμεων κοντά στα σύνορα σε περίπου 40.000.

«Η πλειοψηφία έχει φύγει, αλλά επτά τάγματα παραμένουν», δήλωσε στο Reuters, o αξιωματούχος του Πενταγώνου, σημειώνοντας πως ο ακριβής αριθμός των ρώσων στρατιωτών που εξακολουθούν να βρίσκονται κοντά στα σύνορα δεν έχει προσδιοριστεί, αλλά πρόκειται για μερικές χιλιάδες.

Την απόσυρση ρωσικών στρατευμάτων αναγνώρισε και ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ, χωρίς όμως να διευκρινίσει το μέγεθος των δυνάμεων που έχουν μετακινηθεί.

Ο κ. Χέιγκελ έκανε λόγο για μία κίνηση που έχει «υποσχέσεις», αλλά επισήμανε ότι «χιλιάδες ρώσοι στρατιώτες ακόμα δεν έχουν μετακινηθεί».

Η απομάκρυνση των ρωσικών δυνάμεων ενδέχεται να είναι σημαντική κίνηση στις προσπάθειες αποκλιμάκωσης της ουκρανικής κρίσης.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών