Τσίπρας: Δημοψήφισμα για το Μνημόνιο η 25η Μάη (video) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Τσίπρας: Δημοψήφισμα για το Μνημόνιο η 25η Μάη (video)

01:31 | 19/5/14
Στην κάλπη των ευρωεκλογών διακυβεύεται η συνέχεια της κυβέρνησης των Μνημονίων, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που κάλεσε σε συστράτευση όλους τους πολίτες στις κάλπες της επόμενης Κυριακής...

«Ο πρωθυπουργός πριν από λίγο αποδέχτηκε ότι το αυτοδιοικητικό αποτέλεσμα προμηνύει πως στην κάλπη των ευρωεκλογών διακυβεύεται η συνέχεια της κυβέρνησης των μνημονίων. Έχει απόλυτα δίκιο. Οι ευρωεκλογές στις 25 του Μάη θα είναι το δημοψήφισμα για το Μνημόνιο που δεν έγινε ποτέ. Το δημοψήφισμα για το αν η πατρίδα μας θα αποκτήσει ξανά αξιοπρέπεια και φωνή στην Ευρώπη» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα ζήτησε από όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από τη σημερινή ψήφο τους, να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην Ευρώπη. «Σε αυτόν τον αγώνα καλούμε όλους τους πολίτες σε συστράτευση. Γιατί ο αγώνας για ζωή και αξιοπρέπεια είναι αγώνας όλων Ελλήνων και των Ελληνίδων. Σήμερα οι πολίτες έκαναν ένα πρώτο βήμα. Την άλλη Κυριακή μπορεί να γίνει η πρώτη ημέρα μιας άλλης εποχής» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Η χώρα μας θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Και το μήνυμα θα είναι ότι η Ελλάδα δεν ανήκει σε κανέναν εκτός από τον λαό της και δικαιούται να χαράσσει την πολιτική της με πρώτο γνώμονα το συμφέρον του λαού της. Την επόμενη Κυριακή η ψήφος μας είμαι σίγουρος ότι δεν θα πιάσει απλώς τόπο θα αλλάξει τον τόπο».

Για τα σημερινά αποτελέσματα ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε ότι δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο όπου κόμμα της κυβέρνησης βρίσκεται εκτός στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας και τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας. «Το αποτέλεσμα στην Αττική και η διεκδίκηση μίας σειράς περιφερειών και δήμων αναδεικνύουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε ισχυρό παράγοντα και στον χώρο της αυτοδιοίκησης. Την επόμενη εβδομάδα η Αθήνα και η Αττική ξεπερνώντας όλα τα προγνωστικά θα γυρίσουν σελίδα» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.


Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών