Βαριές ποινές για 163 οπαδούς των Αδελφών Μουσουλμάνων στην Αίγυπτο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Βαριές ποινές για 163 οπαδούς των Αδελφών Μουσουλμάνων στην Αίγυπτο

16:14 | 18/5/14
Σε ποινές κάθειρξης 10 ετών καταδικάστηκαν την Κυριακή στην Αίγυπτο 126 υποστηρικτές των Αδελφών Μουσουλμάνων, για υποθέσεις που συνδέονται με τα βίαια επεισόδια που ακολούθησαν την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι το καλοκαίρι του 2013.

Τα επίμαχα επεισόδια έλαβαν χώρα στις 16 Αυγούστου στην επαρχία Καφρ ελ-Σέιχ, στο Δέλτα του Νείλου, δηλαδή δύο ημέρες αφότου οι δυνάμεις ασφαλείας κατέστειλαν βίαια τις διαδηλώσεις των Αδελφών στο Κάιρο, σε επιχειρήσεις που εκτιμάται ότι στοίχισαν τη ζωή σε περίπου 1.000 ανθρώπους.

Ακόμα 37 άτομα τιμωρήθηκαν με 15 χρόνια κάθειρξης, σε μία δεύτερη υπόθεση που συνδέεται με μία φερόμενη απόπειρα βομβιστικής επίθεσης σε σταθμό μετρό του Καΐρου.

Ανάμεσα στις κατηγορίες που βάραιναν τους καταδικασθέντες περιλαμβανόταν και η κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση. Οι Αρχές κήρυξαν την Αδελφότητα τρομοκρατική οργάνωση στις 25 Δεκεμβρίου.

Κατά την απαγγελία των ποινών, οι κατηγορούμενοι φώναζαν «κάτω η στρατιωτική κυριαρχία». Ο κ. Μόρσι ανατράπηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις στις αρχές Ιουλίου.

Κατά τους τελευταίους μήνες οι δικαστικές Αρχές της Αιγύπτου έχουν καταδικάσει εκατοντάδες οπαδούς της Αδελφότητας σε θάνατο. Οι ποινές δεν είναι τελεσίδικες και θα κριθούν στο εφετείο.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών