Αθώος γάλλος γιατρός που έκανε ευθανασία σε επτά ασθενείς του | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Αθώος γάλλος γιατρός που έκανε ευθανασία σε επτά ασθενείς του

17:35 | 25/6/14
Αθώος κρίθηκε σήμερα Τετάρτη γιατρός στη Γαλλία ο οποίος είχε βοηθήσει επτά ασθενείς που έπασχαν από ανίατες ασθένειες να πεθάνουν, χορηγώντας τους θανατηφόρες ενέσεις, μετά σε μία υπόθεση που επανέφερε στο προσκήνιο το ζήτημα νομιμοποίησης της ευθανασίας.

Ο ιατρός Νικολά Μπονμεζόν κρίθηκε αθώος για όλες τις κατηγορίες που τον βάραιναν μετά από μία μακρά και συναισθηματικά φορτισμένη δίκη, κατά την οποία αρκετοί συγγενείς των νεκρών ασθενών του κατέθεσαν υπέρ του, ως μάρτυρες υπεράσπισης.

Με την ανακοίνωση της αθωωτικής απόφασης η αίθουσα του δικαστηρίου ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Σε περίπτωση που κρινόταν ένοχος, ο Μπονμεζόν αντιμετώπιζε έως και ποινή ισόβιας κάθειρξης. Κατηγορούταν για τη «δηλητηρίαση ιδιαίτερα ευάλωτων ανθρώπων».

Ο Μπονμεζόν χορήγησε τις θανατηφόρες ενέσεις μεταξύ Μαρτίου 2010 και Ιουλίου 2011 σε πέντε γυναίκες και δύο άνδρες ασθενείς που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο της νοτιοδυτικής πόλης Μπαγιόν, όπου εργαζόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στην Ευρώπη, η ευθανασία είναι νόμιμη σε Ολλανδία, Βέλγιο και Λουξεμβούργο, ωστόσο, κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2012 ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είχε υποσχεθεί πως θα εξετάσει το ενδεχόμενο νομιμοποίησής της.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών