Έκτακτη συνεδρίαση των πρέσβεων του ΝΑΤΟ για το Ιράκ μετά από αίτημα της Τουρκίας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Έκτακτη συνεδρίαση των πρέσβεων του ΝΑΤΟ για το Ιράκ μετά από αίτημα της Τουρκίας

23:27 | 11/6/14
Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποίησαν την Τετάρτη το απόγευμα οι πρέσβεις των χωρών του ΝΑΤΟ μετά από αίτημα της Τουρκίας με αφορμή την κατάσταση στο Ιράκ και την απαγωγή 80 Τούρκων πολιτών, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς αξιωματούχος του Βορειοατλαντικού Συμφώνου.

«Η Τουρκία ενημέρωσε τους συμμάχους σχετικά με την κατάσταση στην (ιρακινή πόλη) Μοσούλη και την απαγωγή των Τούρκων πολιτών, συμπεριλαμβανομένου του γενικού πρόξενου», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Από την πλευρά του, ο γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, κάλεσε για άμεση απελευθέρωση των Τούρκων διπλωματών οι οποίοι απήχθησαν στο Ιράκ από αντάρτες προσκείμενους στην Αλ-Κάιντα, μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων.

«Σοκαρίστηκα όταν έμαθα ότι τρομοκράτες απήγαγαν τον γενικό πρόξενο της Τουρκίας και πολλούς διπλωμάτες, οι οποίοι εργάζονταν στη Μοσούλη», δήλωσε σήμερα ο Μπαν κατά διάρκεια συνεδρίασης στη Νέα Υόρκη με θέμα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

«Δεν είναι δυνατόν να δικαιολογηθεί, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες ή για οποιοδήποτε λόγο μια τέτοια επίθεση σε διπλωμάτες και πολίτες», είπε.

Ο Μπαν προέτρεψε την κυβέρνηση του Ιράκ και τη διεθνή κοινότητα να συνεργαστούν ώστε οι δράστες να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για την απελευθέρωση των ομήρων.

Εκ μέρους της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι «προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία το κύμα βίας και αποσταθεροποίησης που πλήττει τη φίλη χώρα του Ιράκ».

«Καταδικάζουμε με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την κατάληψη του τουρκικού Γενικού Προξενείου στη Μοσούλη και ευχόμαστε την ταχεία απελευθέρωση των ομήρων και τον άμεσο τερματισμό όλων των βίαιων δραστηριοτήτων που αποσκοπούν στην υπονόμευση της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ευημερίας του ιρακινού λαού» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών