FT: Τα νέα καυτά μέτωπα για τον Γ. Στουρνάρα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

FT: Τα νέα καυτά μέτωπα για τον Γ. Στουρνάρα

12:01 | 12/6/14
Με εκτενές άρθρο οι Financial Times αναφέρονται στα νέα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο Γιάννης Στουρνάρας καθώς αναλαμβάνει τη θέση του διοικητή στην Τράπεζα της Ελλάδας...

Σε άρθρο με τίτλο «Ο Γιάννης Στουρνάρας αντιμέτωπος με τα κόκκινα δάνεια» οι FT αναφέρονται στο υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα για τον τραπεζικό κλάδο της χώρας.

«Η διαμάχη για τη θέση του διοικητή στην Τράπεζα της Ελλάδας παραλίγο να προκαλέσει ρήξη στον ευάλωτο κυβερνητικό συνασπισμό του Αντώνη Σαμαρά, καθώς ο κ. Στουρνάρας είχε την στήριξη του πρωθυπουργού, αλλά όχι του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Καθώς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριζε να ανανεωθεί η θητεία του κ. Προβόπουλου, κάτι που θα ήταν πρωτοφανές» αναφέρουν οι FT και συμπληρώνουν:

«Ο κ. Προβόπουλος απέτρεψε την πιθανώς καταστροφή μαζική φυγή των καταθετών από τις ελληνικές τράπεζες στο αποκορύφωμα της κρίσης, αλλά έκτοτε δέχεται κριτική επειδή επιτρέπει στις τράπεζες να αναβάλουν τη διαγραφή των μη εξυπηρετούμενων δανείων, που ξεπερνούν το 40% του συνολικού δανεισμού».

«Το πρώτο καθήκον του κ. Στουρνάρα ως διοικητή της ΤτΕ θα είναι να προετοιμαστεί για τα νέα στρες τεστ των τραπεζών της ευρωζώνης που θα διεξάγει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα φέτος και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των κόκκινων δανείων» σχολιάζουν οι FT.

Πηγή: euro2day.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών