«Η Ελλάδα είναι προνομιακός συνομιλητής» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

«Η Ελλάδα είναι προνομιακός συνομιλητής»

08:16 | 17/6/14
Παρά το γενικά καλό κλίμα σε όλες τις συναντήσεις του με τους Έλληνες αξιωματούχους, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν αναχωρεί σήμερα από την Αθήνα με ένα μικρό ερωτηματικό για το αν τελικά θα ολοκληρωθεί η πώληση του ΔΕΣΦΑ.

Η ελληνική πλευρά τον διαβεβαίωσε ότι μέχρι τον Αύγουστο η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας θα έχει πιστοποιήσει ότι ο ΔΕΣΦΑ συμμορφώνεται με τις προβλέψεις της κοινοτικής ενεργειακής νομοθεσίας και μέχρι το φθινόπωρο η Κομισιόν θα δώσει το πράσινο φως έστω και με κάποιους αστερίσκους.

Ο ψηλός και αγέλαστος πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχαμ Αλίεφ μίλησε πολύ θερμά για την Ελλάδα χθες το βράδυ στο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο και θυμήθηκε σπουδαίους Αζέρους ποιητές που εμπνεύστηκαν από τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Αριστοτέλη, τον Πλάτωνα, τον Σωκράτη.

Το γεγονός ότι σε μια τέτοια συγκυρία με τις κρίσεις στην Ουκρανία, την Τουρκία, τη Συρία και το Ιράκ, επέλεξε αν επισκεφθεί τη χώρα μας δείχνει ότι θεωρεί ότι η Ελλάδα είναι προνομιακός συνομιλητής. Βοήθησε βέβαια σε αυτό η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για την πώληση στην αζερικών συμφερόντων SOCAR.

Οι χθεσινές δηλώσεις του Αζέρου προέδρου δείχνουν ότι θέλουν να επενδύσουν στην ελληνική οικονομία. Θέλουν να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους, θέλουν να πραγματοποιήσουν νέα σχέδια, θέλουν να γίνουν αμοιβαίες επενδύσεις. Στο χέρι μας είναι -αν θέλουμε- όλα αυτά να γίνουν.

Ρεπορτάζ: Τασούλη Αλεξία

Πηγή: real.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών