Λοβέρδος: Δεν θα μου ζητηθεί περαιτέρω περικοπή | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Λοβέρδος: Δεν θα μου ζητηθεί περαιτέρω περικοπή

13:35 | 11/6/14
Ο νέος υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στον realfm απάντησε, μεταξύ άλλων, στο ερώτημα αν περίμενε την τοποθέτησή του στο συγκεκριμένο υπουργείο...

«Οχι δεν περίμενα ότι θα μου προτείνουν να με ορίσουν υπουργό Παιδείας, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Η δική μου γραμμή πλεύσης τα τελευταία 2 χρόνια ήταν στην κατεύθυνση της λειτουργίας της οικονομίας, δηλαδή σε παραγωγικούς τομείς της ελληνικής οικονομικής ζωής. Το μυαλό και το δικό μου ήταν εκεί. Αλλά, τα πράγματα άλλαξαν. Μου έγινε η πρόταση αυτή. Δεν την δέχθηκα χωρίς να το κουβεντιάσω», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

Και πρόσθεσε: «Θέλω να πω δημοσίως ότι η συνεννόηση που έγινε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τη Δευτέρα αργά το απόγευμα, 6 παρά κάτι, όταν τελικά αποδέχθηκα ήταν ότι εδώ θα δουλέψουμε θα δώσουμε τη μάχη για την παιδεία και όχι για τα οικονομικά της παιδείας. Τα οικονομικά της παιδείας είναι αυτά που έχουν καθοριστεί στον προϋπολογισμό και στο πλαίσιο αυτό θα κινηθούμε». Ο υπουργός Παιδείας συνέχισε δε λέγοντας: «Δεν θα μου ζητηθεί περαιτέρω περικοπή ήταν η συμφωνία. Θα δουλέψουμε για την παιδεία, όχι πια για τον προϋπολογισμό της. Οχι όμως πως θα κάνουμε παροχές, δεν υπάρχουν τέτοιες δυνατότητες».

Ο κ. Λοβέρδος απάντησε και στο ερώτημα αν τον ανησυχούν τα αποτελέσματα της έκθεσης του ΔΝΤ. «Το ΔΝΤ με τις εκθέσεις του ή τις δηλώσεις στελεχών του εδώ και 4 χρόνια δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα. Γι’ αυτό υπάρχει μία πανευρωπαϊκή τάση πια –και στην Ελλάδα αυτό έχει διευρυνθεί πάρα πολύ- ως αίτημα. Καλό θα ήταν μέσα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης να αποκληρωθεί το ΔΝΤ και να γυρίσει στην έδρα του. Γιατί δεν είναι μόνο οι εκθέσεις του, που είναι κάτι επίσημο, αλλά είναι και οι δηλώσεις κατωτέρων στελεχών του που δημιουργούν μεγάλη αναστάτωση στην Ελλάδα. Γιατί τα νεύρα εδώ είναι τεντωμένα, η ζωή είναι πάρα πολύ δύσκολη και συνεπώς το IMF μας δημιουργεί προβλήματα και δεν μας λύνει προβλήματα».


Ακούστε αναλυτικά τι δήλωσε στον realfm:


Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών