Μαχητικά Sukhoi παρέλαβε από τη Ρωσία το Ιράκ, «ομίχλη» στο Τικρίτ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Μαχητικά Sukhoi παρέλαβε από τη Ρωσία το Ιράκ, «ομίχλη» στο Τικρίτ

10:55 | 29/6/14
Τα πρώτα πέντε μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi που είχε παραγγείλει από τη Ρωσία παρέλαβε το Ιράκ, καθώς οι ιρακινές δυνάμεις μάχονται προκειμένου να αντιμετωπίσουν την εξέγερση σουνιτών ανταρτών που κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν καταλάβει μεγάλες εκτάσεις στο βόρειο και το δυτικό τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, τα μεταχειρισμένα μαχητικά αναμένεται να αρχίσουν επιχειρήσεις μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις προσπαθούν να ενισχύσουν την αεροπορική τους δύναμη έναντι των ανταρτών.

Οι ίδιες πηγές προσέθεσαν πως περισσότερα ρωσικά μαχητικά θα παραδοθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Οι ιρακινές Αρχές ανακοίνωσαν πως πρόκειται για μεταχειρισμένα μαχητικά τύπου SU-25, μοντέλο Σοβιετικής παραγωγής που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1980.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες του ρωσικού ιστότοπου Lenta.ru, το Ιράκ έλαβε σαφώς πιο σύγχρονα SU-30, μοντέλο που μπήκε σε υπηρεσία το 1996.

Εν τω μεταξύ, άγνωστη παραμένει η κατάσταση στη βόρεια πόλη Τικρίτ, ένα από τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα που έχουν καταλάβει οι αντάρτες, για την απελευθέρωση του οποίου ο ιρακινός στρατός εξαπέλυσε μεγάλη επιχείρηση το πρωί του Σαββάτου.

Το Σάββατο, η κρατική τηλεόραση της χώρας μετέδωσε πως οι κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν την πόλη, προσθέτοντας πως 60 αντάρτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των μαχών και ότι πλέον έχουν αρχίσει προετοιμασίες για προέλαση προς τη Μοσούλη.

Ωστόσο, μολονότι οι αντάρτες επιβεβαίωσαν ότι το Τικρίτ έγινε πεδίο σφοδρών μαχών, άφησαν να εννοηθεί πως απέκρουσαν την κυβερνητική επίθεση και πως πλέον καταδιώκουν τα υπολείμματα των τακτικών δυνάμεων.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών