13:17 | 6/6/14
Τα δίδακτρα είναι 2000 ευρώ και η επιλογή γίνεται με εξετάσεις και συνέντευξη...
Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών που ενδιαφέρει και τους εκπαιδευτικούς προσφέρει το τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Η κατεύθυνση « Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Υλικό: Τυπική, Άτυπη και από Απόσταση Εκπαίδευση» που άπτεται των ενδιαφερόντων των εκπαιδευτικών θα δεχθεί μέχρι 25 νέους φοιτητές. Η περίοδος υποβολής αιτήσεων είναι από την 1η Ιουνίου έως και την 1η Αυγούστου και τα δίδακτρα ανέρχονται σε 2000 ευρώ. Η επιλογή γίνεται με εξετάσεις, συνέντευξη ενώ υπολογίζεται και ο βαθμός πτυχίου.
Εκτός από την πιο πάνω κατεύθυνση υπάρχουν και οι εξής:
- Ευρωπαϊκή Κοινωνική Πολιτική
- Θεσμοί και Πολιτικές Υγείας
- Κοινωνικές Διακρίσεις, Μετανάστευση και Ιδιότητα του Πολίτη
Πληροφορίες για την κατεύθυνση Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Υλικό
Η κατεύθυνση «Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Υλικό» του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής διαπραγματεύεται ολοκληρωμένα το επιστημονικό πεδίο των σύγχρονων μορφών εκπαίδευσης, δηλαδή την τυπική, την άτυπη και την εκπαίδευση από απόσταση, το οποίο βρίσκεται διεθνώς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Έμφαση δίνεται στο σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκπαιδευτικού υλικού, καθώς και στις ψηφιακές τεχνολογίες και στην ηλεκτρονική μάθηση. Το πλαίσιο μελέτης αναπτύσσεται, τόσο σε θεωρητικό και ερευνητικό επίπεδο, όσο και σε αυτό της εφαρμογής στην εκπαιδευτική πράξη και του σχεδιασμού εκπαιδευτικών πολιτικών.
Το γνωστικό περιεχόμενο της κατεύθυνσης αυτής συνδυάζει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στα θεωρητικά και μεθοδολογικά εργαλεία του πεδίου με την πρακτική εφαρμογή της παρεχόμενης επιστημονικής γνώσης στο σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκπαιδευτικών πολιτικών.
Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων που διαρθρώνονται στους εξής άξονες
- Σχεδιασμός εκπαιδευτικών προγραμμάτων
- Εκπαιδευτικό υλικό
- Κοινωνιολογία της γνώσης
- ΤΠΕ στην εκπαίδευση και ηλεκτρονική μάθηση
- Νέες μορφές εκπαίδευσης
- Εκπαιδευτική έρευνα
- Εκπαιδευτική αξιολόγηση
Στο πλαίσιο αυτό, η κατεύθυνση «Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Υλικό» στοχεύει στη θεωρητική εμβάθυνση και εξειδίκευση των μεταπτυχιακών φοιτητών παρέχοντας σε αυτούς γνώσεις, εφόδια και λειτουργικά εργαλεία για την περαιτέρω επιστημονική και επαγγελματική σταδιοδρομία τους στο πεδίο. Η κατεύθυνση απευθύνεται σε εν ενεργεία και σε υποψήφιους εκπαιδευτικούς, σε εκπαιδευτές ενηλίκων, σε επιμορφωτές εκπαιδευτικών, σε σχεδιαστές εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σε σχεδιαστές και παραγωγούς εκπαιδευτικού υλικού (έντυπου και ψηφιακού).
Διάρκεια Προγράμματος
Το διδακτικό σκέλος του ΜΔΕ διαρκεί δύο (2) διδακτικά εξάμηνα και ακολουθείται από την εκπόνηση μεταπτυχιακής διατριβής, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί σε διάστημα όχι μικρότερο των έξι μηνών και όχι μεγαλύτερο των δώδεκα μηνών. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις μετά από αιτιολογημένη εισήγηση της Συντονιστικής Επιτροπής ο χρόνος αυτός μπορεί να παραταθεί μέχρι και 2 εξάμηνα.
Δεκτοί υποψήφιοι
Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτές αιτήσεις πτυχιούχων όλων των Τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ που καθίστανται πτυχιούχοι μέχρι και την εξεταστική περίοδο Ιουνίου 2014 και με την προϋπόθεση ότι κατέχουν πιστοποιημένη καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας. Για τη συμμετοχή των υποψηφίων πτυχιούχων του Ιουνίου 2014 στη διαδικασία επιλογής αρκεί σχετικό πιστοποιητικό από τη Γραμματεία του οικείου Τμήματος, από το οποίο να προκύπτει ότι έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς όλες τις απαιτούμενες υποχρεώσεις τους για τη λήψη του πτυχίου και ότι εκκρεμεί απλώς η ορκωμοσία. Για την οριστικοποίηση όμως της εγγραφής τους, σε περίπτωση επιτυχίας, απαιτείται η προσκόμιση του αντίστοιχου τίτλου
Δίδακτρα
Οι φοιτητές που θα εισαχθούν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014-15 υποχρεούνται στην καταβολή διδάκτρων ύψους 2.000 ευρώ για όλη τη διάρκεια των σπουδών, εφόσον η μεταπτυχιακή διατριβή ολοκληρωθεί μέσα στο προβλεπόμενο μέγιστο διάστημα. Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Ειδικής Σύνθεσης του Τμήματος είναι δυνατό να απαλλάσσονται μερικώς της καταβολής διδάκτρων έως συνολικά οκτώ (8) μεταπτυχιακοί φοιτητές (έως δύο ανά κατεύθυνση), με βάση το ατομικό και οικογενειακό τους εισόδημα, καθώς και το βαθμό πρόσβασης στις εισαγωγικές εξετάσεις.
Τα δίδακτρα καταβάλλονται ως εξής:
α΄ δόση: 700 ευρώ (κατά την εγγραφή του φοιτητή στο ΠΜΣ, 29 Σεπτεμβρίου - 3 Οκτωβρίου 2014)
β΄ δόση: 600 ευρώ (έως 31.12.2014)
γ’ δόση: 700 ευρώ (έως 30.04.2015)
Υποβολή αιτήσεων και απαραίτητα δικαιολογητικά
Οι ενδιαφερόμενοι να φοιτήσουν στο ΠΜΣ θα πρέπει να υποβάλουν στη Γραμματεία του Προγράμματος σχετική αίτηση από 1 Ιουνίου έως 1 Αυγούστου 2014 είτε αυτοπροσώπως, είτε ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή στην εξής διεύθυνση:
Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής
Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Γραμματεία Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών
Δαμασκηνού και Κολοκοτρώνη, 20100 Κόρινθος
Για να γίνει δεκτή μία αίτηση, θα πρέπει να έχει παραληφθεί από τη Γραμματεία του Τμήματος το αργότερο μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι της 1 Αυγούστου 2014. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλαμβάνουν το έντυπο της αίτησης συμμετοχής από τη Γραμματεία του Προγράμματος ή να το εκτυπώνουν απ’ ευθείας από την ιστοσελίδα του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (http://dsep.uop.gr).
Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις μόνο σε μία (1) από τις κατευθύνσεις του ΜΔΕ.
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων πρέπει να συνοδεύονται από σχετικό φάκελο υποψηφιότητας, ο οποίος θα περιέχει υποχρεωτικά τα εξής:
1. Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ ή επικυρωμένο αντίγραφο πιστοποιητικού ισοτιμίας του αρμόδιου οργάνου, κατά τις κείμενες διατάξεις, για όσους προέρχονται από σχολές εξωτερικού. (με την επιφύλαξη των προαναφερθέντων για τους πτυχιούχους περιόδου Ιουνίου 2014).
2. Επικυρωμένο αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας προπτυχιακών σπουδών.
3. Επικυρωμένο αντίγραφο Παραρτήματος Διπλώματος, εφόσον υπάρχει.
4. Επικυρωμένο πιστοποιητικό καλής γνώσης αγγλικής γλώσσας σύμφωνα με τα οριζόμενα στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ. Πέραν των ανωτέρω πιστοποιητικών, γίνεται δεκτό και πιστοποιητικό TOEFL με βαθμολογία τουλάχιστον 75 με μίνιμουμ για Reading το 21 (βλ. σχετικό παράρτημα στο τέλος της παρούσας προκήρυξης).
5. Δύο συστατικές επιστολές (σε σφραγισμένους φακέλους).
6. Επικυρωμένο αντίγραφο των δύο όψεων του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.
7. Βιογραφικό σημείωμα, όπου θα αναφέρονται αναλυτικά οι σπουδές, καθώς και η
εκπαιδευτική, επαγγελματική, ερευνητική και συγγραφική δραστηριότητα του υποψήφιου.
8. Υπόμνημα/Δήλωση Ενδιαφέροντος, όπου θα αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους ο υποψήφιος επιθυμεί να πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στο συγκεκριμένο αντικείμενο και στο συγκεκριμένο Τμήμα, σε συνάρτηση και με τα γενικότερα επιστημονικά ενδιαφέροντά του.
Τα ανωτέρω υπ’ αριθ. 7 και 8 στοιχεία του φακέλου υποψηφιότητας θα γραφούν σε κείμενο word και θα σταλούν στη Γραμματεία του Τμήματος και σε ηλεκτρονική μορφή. Ειδικότερα, το ανωτέρω υπ’ αριθ. 8 στοιχείο θα πρέπει να έχει έκταση που θα κυμαίνεται μεταξύ 250 και 300 λέξεων.
Διαδικασία επιλογής
Oι εξετάσεις επιλογής θα πραγματοποιηθούν για κάθε κατεύθυνση χωριστά, κατά το διάστημα 1-5 Σεπτεμβρίου 2014. Το περιεχόμενο και η βιβλιογραφία για τις εξετάσεις κάθε κατεύθυνσης παρατίθενται στο τέλος της παρούσας προκήρυξης. Τα αποτελέσματα των γραπτών εξετάσεων θα ανακοινωθούν στις 12 Σεπτεμβρίου 2014.
Από 15 μέχρι 19 Σεπτεμβρίου 2014 θα διενεργηθούν οι συνεντεύξεις με όσους υποψήφιους συγκεντρώσουν στις γραπτές εξετάσεις βαθμολογία ίση ή μεγαλύτερη του πέντε (5). Τέλος, θα ακολουθήσει η διαδικασία τελικής επιλογής των υποψηφίων, ανά κατεύθυνση. Τα αποτελέσματα και οι πίνακες επιτυχόντων θα ανακοινωθούν στις 26 Σεπτεμβρίου 2014.
Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με βάση τα ακόλουθα κριτήρια και τους αντίστοιχους
συντελεστές βαρύτητας:
Βαθμός γραπτών εξετάσεων: 65%
Βαθμός συνέντευξης: 25%
Γενικός βαθμός πτυχίου: 10%
Εγγραφές
Οι εγγραφές των επιτυχόντων θα πραγματοποιηθούν κατά το διάστημα από 29 Σεπτεμβρίου -3 Οκτωβρίου 2014.
Οργάνωση μαθημάτων
Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε δύο εξάμηνα (χειμερινό και εαρινό), το καθένα από τα οποία διαρκεί 15 εβδομάδες (13 εβδομάδες για διδασκαλία και 2 εβδομάδες για εξετάσεις). Τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου για το ακαδημαϊκό έτος 2014-15 θα αρχίσουν την 29η Σεπτεμβρίου 2014. Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική για τους φοιτητές.
Κανονισμός Μεταπτυχιακών Σπουδών
Λεπτομέρειες οργάνωσης και λειτουργίας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (http://dsep.uop.gr). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΠΜΣ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Προγράμματος (Δαμασκηνού και Κολοκοτρώνη, 20100 Κόρινθος, τηλ. 27410-74991-3, e-mail pmssep-secr@uop.gr, Γραμματεία: κ. Φωτεινή Νέζη κ. Ιωάννα Δούκα).
Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών που ενδιαφέρει και τους εκπαιδευτικούς προσφέρει το τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Η κατεύθυνση « Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Υλικό: Τυπική, Άτυπη και από Απόσταση Εκπαίδευση» που άπτεται των ενδιαφερόντων των εκπαιδευτικών θα δεχθεί μέχρι 25 νέους φοιτητές. Η περίοδος υποβολής αιτήσεων είναι από την 1η Ιουνίου έως και την 1η Αυγούστου και τα δίδακτρα ανέρχονται σε 2000 ευρώ. Η επιλογή γίνεται με εξετάσεις, συνέντευξη ενώ υπολογίζεται και ο βαθμός πτυχίου.
Εκτός από την πιο πάνω κατεύθυνση υπάρχουν και οι εξής:
- Ευρωπαϊκή Κοινωνική Πολιτική
- Θεσμοί και Πολιτικές Υγείας
- Κοινωνικές Διακρίσεις, Μετανάστευση και Ιδιότητα του Πολίτη
Πληροφορίες για την κατεύθυνση Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Υλικό
Η κατεύθυνση «Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Υλικό» του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής διαπραγματεύεται ολοκληρωμένα το επιστημονικό πεδίο των σύγχρονων μορφών εκπαίδευσης, δηλαδή την τυπική, την άτυπη και την εκπαίδευση από απόσταση, το οποίο βρίσκεται διεθνώς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Έμφαση δίνεται στο σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκπαιδευτικού υλικού, καθώς και στις ψηφιακές τεχνολογίες και στην ηλεκτρονική μάθηση. Το πλαίσιο μελέτης αναπτύσσεται, τόσο σε θεωρητικό και ερευνητικό επίπεδο, όσο και σε αυτό της εφαρμογής στην εκπαιδευτική πράξη και του σχεδιασμού εκπαιδευτικών πολιτικών.
Το γνωστικό περιεχόμενο της κατεύθυνσης αυτής συνδυάζει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στα θεωρητικά και μεθοδολογικά εργαλεία του πεδίου με την πρακτική εφαρμογή της παρεχόμενης επιστημονικής γνώσης στο σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκπαιδευτικών πολιτικών.
Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων που διαρθρώνονται στους εξής άξονες
- Σχεδιασμός εκπαιδευτικών προγραμμάτων
- Εκπαιδευτικό υλικό
- Κοινωνιολογία της γνώσης
- ΤΠΕ στην εκπαίδευση και ηλεκτρονική μάθηση
- Νέες μορφές εκπαίδευσης
- Εκπαιδευτική έρευνα
- Εκπαιδευτική αξιολόγηση
Στο πλαίσιο αυτό, η κατεύθυνση «Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Υλικό» στοχεύει στη θεωρητική εμβάθυνση και εξειδίκευση των μεταπτυχιακών φοιτητών παρέχοντας σε αυτούς γνώσεις, εφόδια και λειτουργικά εργαλεία για την περαιτέρω επιστημονική και επαγγελματική σταδιοδρομία τους στο πεδίο. Η κατεύθυνση απευθύνεται σε εν ενεργεία και σε υποψήφιους εκπαιδευτικούς, σε εκπαιδευτές ενηλίκων, σε επιμορφωτές εκπαιδευτικών, σε σχεδιαστές εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σε σχεδιαστές και παραγωγούς εκπαιδευτικού υλικού (έντυπου και ψηφιακού).
Διάρκεια Προγράμματος
Το διδακτικό σκέλος του ΜΔΕ διαρκεί δύο (2) διδακτικά εξάμηνα και ακολουθείται από την εκπόνηση μεταπτυχιακής διατριβής, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί σε διάστημα όχι μικρότερο των έξι μηνών και όχι μεγαλύτερο των δώδεκα μηνών. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις μετά από αιτιολογημένη εισήγηση της Συντονιστικής Επιτροπής ο χρόνος αυτός μπορεί να παραταθεί μέχρι και 2 εξάμηνα.
Δεκτοί υποψήφιοι
Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτές αιτήσεις πτυχιούχων όλων των Τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ που καθίστανται πτυχιούχοι μέχρι και την εξεταστική περίοδο Ιουνίου 2014 και με την προϋπόθεση ότι κατέχουν πιστοποιημένη καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας. Για τη συμμετοχή των υποψηφίων πτυχιούχων του Ιουνίου 2014 στη διαδικασία επιλογής αρκεί σχετικό πιστοποιητικό από τη Γραμματεία του οικείου Τμήματος, από το οποίο να προκύπτει ότι έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς όλες τις απαιτούμενες υποχρεώσεις τους για τη λήψη του πτυχίου και ότι εκκρεμεί απλώς η ορκωμοσία. Για την οριστικοποίηση όμως της εγγραφής τους, σε περίπτωση επιτυχίας, απαιτείται η προσκόμιση του αντίστοιχου τίτλου
Δίδακτρα
Οι φοιτητές που θα εισαχθούν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014-15 υποχρεούνται στην καταβολή διδάκτρων ύψους 2.000 ευρώ για όλη τη διάρκεια των σπουδών, εφόσον η μεταπτυχιακή διατριβή ολοκληρωθεί μέσα στο προβλεπόμενο μέγιστο διάστημα. Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Ειδικής Σύνθεσης του Τμήματος είναι δυνατό να απαλλάσσονται μερικώς της καταβολής διδάκτρων έως συνολικά οκτώ (8) μεταπτυχιακοί φοιτητές (έως δύο ανά κατεύθυνση), με βάση το ατομικό και οικογενειακό τους εισόδημα, καθώς και το βαθμό πρόσβασης στις εισαγωγικές εξετάσεις.
Τα δίδακτρα καταβάλλονται ως εξής:
α΄ δόση: 700 ευρώ (κατά την εγγραφή του φοιτητή στο ΠΜΣ, 29 Σεπτεμβρίου - 3 Οκτωβρίου 2014)
β΄ δόση: 600 ευρώ (έως 31.12.2014)
γ’ δόση: 700 ευρώ (έως 30.04.2015)
Υποβολή αιτήσεων και απαραίτητα δικαιολογητικά
Οι ενδιαφερόμενοι να φοιτήσουν στο ΠΜΣ θα πρέπει να υποβάλουν στη Γραμματεία του Προγράμματος σχετική αίτηση από 1 Ιουνίου έως 1 Αυγούστου 2014 είτε αυτοπροσώπως, είτε ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή στην εξής διεύθυνση:
Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής
Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Γραμματεία Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών
Δαμασκηνού και Κολοκοτρώνη, 20100 Κόρινθος
Για να γίνει δεκτή μία αίτηση, θα πρέπει να έχει παραληφθεί από τη Γραμματεία του Τμήματος το αργότερο μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι της 1 Αυγούστου 2014. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλαμβάνουν το έντυπο της αίτησης συμμετοχής από τη Γραμματεία του Προγράμματος ή να το εκτυπώνουν απ’ ευθείας από την ιστοσελίδα του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (http://dsep.uop.gr).
Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις μόνο σε μία (1) από τις κατευθύνσεις του ΜΔΕ.
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων πρέπει να συνοδεύονται από σχετικό φάκελο υποψηφιότητας, ο οποίος θα περιέχει υποχρεωτικά τα εξής:
1. Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ ή επικυρωμένο αντίγραφο πιστοποιητικού ισοτιμίας του αρμόδιου οργάνου, κατά τις κείμενες διατάξεις, για όσους προέρχονται από σχολές εξωτερικού. (με την επιφύλαξη των προαναφερθέντων για τους πτυχιούχους περιόδου Ιουνίου 2014).
2. Επικυρωμένο αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας προπτυχιακών σπουδών.
3. Επικυρωμένο αντίγραφο Παραρτήματος Διπλώματος, εφόσον υπάρχει.
4. Επικυρωμένο πιστοποιητικό καλής γνώσης αγγλικής γλώσσας σύμφωνα με τα οριζόμενα στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ. Πέραν των ανωτέρω πιστοποιητικών, γίνεται δεκτό και πιστοποιητικό TOEFL με βαθμολογία τουλάχιστον 75 με μίνιμουμ για Reading το 21 (βλ. σχετικό παράρτημα στο τέλος της παρούσας προκήρυξης).
5. Δύο συστατικές επιστολές (σε σφραγισμένους φακέλους).
6. Επικυρωμένο αντίγραφο των δύο όψεων του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.
7. Βιογραφικό σημείωμα, όπου θα αναφέρονται αναλυτικά οι σπουδές, καθώς και η
εκπαιδευτική, επαγγελματική, ερευνητική και συγγραφική δραστηριότητα του υποψήφιου.
8. Υπόμνημα/Δήλωση Ενδιαφέροντος, όπου θα αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους ο υποψήφιος επιθυμεί να πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στο συγκεκριμένο αντικείμενο και στο συγκεκριμένο Τμήμα, σε συνάρτηση και με τα γενικότερα επιστημονικά ενδιαφέροντά του.
Τα ανωτέρω υπ’ αριθ. 7 και 8 στοιχεία του φακέλου υποψηφιότητας θα γραφούν σε κείμενο word και θα σταλούν στη Γραμματεία του Τμήματος και σε ηλεκτρονική μορφή. Ειδικότερα, το ανωτέρω υπ’ αριθ. 8 στοιχείο θα πρέπει να έχει έκταση που θα κυμαίνεται μεταξύ 250 και 300 λέξεων.
Διαδικασία επιλογής
Oι εξετάσεις επιλογής θα πραγματοποιηθούν για κάθε κατεύθυνση χωριστά, κατά το διάστημα 1-5 Σεπτεμβρίου 2014. Το περιεχόμενο και η βιβλιογραφία για τις εξετάσεις κάθε κατεύθυνσης παρατίθενται στο τέλος της παρούσας προκήρυξης. Τα αποτελέσματα των γραπτών εξετάσεων θα ανακοινωθούν στις 12 Σεπτεμβρίου 2014.
Από 15 μέχρι 19 Σεπτεμβρίου 2014 θα διενεργηθούν οι συνεντεύξεις με όσους υποψήφιους συγκεντρώσουν στις γραπτές εξετάσεις βαθμολογία ίση ή μεγαλύτερη του πέντε (5). Τέλος, θα ακολουθήσει η διαδικασία τελικής επιλογής των υποψηφίων, ανά κατεύθυνση. Τα αποτελέσματα και οι πίνακες επιτυχόντων θα ανακοινωθούν στις 26 Σεπτεμβρίου 2014.
Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με βάση τα ακόλουθα κριτήρια και τους αντίστοιχους
συντελεστές βαρύτητας:
Βαθμός γραπτών εξετάσεων: 65%
Βαθμός συνέντευξης: 25%
Γενικός βαθμός πτυχίου: 10%
Εγγραφές
Οι εγγραφές των επιτυχόντων θα πραγματοποιηθούν κατά το διάστημα από 29 Σεπτεμβρίου -3 Οκτωβρίου 2014.
Οργάνωση μαθημάτων
Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε δύο εξάμηνα (χειμερινό και εαρινό), το καθένα από τα οποία διαρκεί 15 εβδομάδες (13 εβδομάδες για διδασκαλία και 2 εβδομάδες για εξετάσεις). Τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου για το ακαδημαϊκό έτος 2014-15 θα αρχίσουν την 29η Σεπτεμβρίου 2014. Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική για τους φοιτητές.
Κανονισμός Μεταπτυχιακών Σπουδών
Λεπτομέρειες οργάνωσης και λειτουργίας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (http://dsep.uop.gr). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΠΜΣ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Προγράμματος (Δαμασκηνού και Κολοκοτρώνη, 20100 Κόρινθος, τηλ. 27410-74991-3, e-mail pmssep-secr@uop.gr, Γραμματεία: κ. Φωτεινή Νέζη κ. Ιωάννα Δούκα).
Σχετικές ετικέτες:ΕκπαίδευσηΠελοπόννησος
Σχετικά άρθρα