Νιγηρία: Οκτώ νεκροί από επίθεση ενόπλων - εκτιμάται ότι είναι ισλαμιστές | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Νιγηρία: Οκτώ νεκροί από επίθεση ενόπλων - εκτιμάται ότι είναι ισλαμιστές

21:45 | 11/6/14
Τουλάχιστον οχτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα Τετάρτη κατά τη διάρκεια επίθεσης που πραγματοποίησαν ένοπλοι σε δύο χωριά στην πολιτεία Πλατό, στην κεντρική Νιγηρία, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο σχετικές δηλώσεις αξιωματούχων ασφαλείας. Πίσω από την επίθεση εκτιμάται ότι βρίσκεται η ισλαμική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

«Ένοπλοι πραγματοποίησαν επίθεση στα χωριά Τανζόλ και Τασέκ ενώ άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 8 άμαχοι», δήλωσε ο επικεφαλής των κοινών επιχειρήσεων αστυνομίας και στρατού, Ιουέχα Ικετζίτσι. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ένοπλοι έβαλαν φωτιά σε μια εκκλησία και αρκετά σπίτια.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Ντομινίκ Εσίν, δήλωσε ότι από τις επιθέσεις σκοτώθηκαν 9 άνθρωποι ενώ δύο εκκλησίες κάηκαν ολοσχερώς. Αξιωματικοί της αστυνομίας είπαν ότι έχουν ξεκινήσει έρευνες σχετικά με την ταυτότητα των δραστών.

Σημειώνεται ότι χιλιάδες Νιγηριανοί έχουν σκοτωθεί τα τελευταία από την αιματηρή δράση της Μπόκο Χαράμ που θέλει να επιβάλει τη Σαρία στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών