Ομπάμα: Δεν στέλνουμε δυνάμεις στο Ιράκ – μόνη λύση η πολιτική συμφιλίωση | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ομπάμα: Δεν στέλνουμε δυνάμεις στο Ιράκ – μόνη λύση η πολιτική συμφιλίωση

19:41 | 13/6/14
Σαφές και σκληρό μήνυμα στην κυβέρνηση του Ιράκ πως κάθε αμερικανική βοήθεια για την αντιμετώπιση του ισλαμιστικού αντάρτικου που σαρώνει τη χώρα προϋποθέτει ένα ξεκάθαρο πολιτικό σχέδιο σεκταριστικής συμφιλίωσης έστειλε το απόγευμα της Παρασκευής ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, αποσαφηνίζοντας πως οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να στείλουν χερσαίες δυνάμεις στη χώρα.


Ο κ. Ομπάμα δεν ανακοίνωσε καμία συγκεκριμένη στρατιωτική ή διπλωματική πρωτοβουλία, αλλά κατέστησε σαφές πως οι ΗΠΑ εξετάζουν μία σειρά επιλογών.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρόκειται να εμπλακούν σε στρατιωτική δράση χωρίς ένα πολιτικό σχέδιο των Ιρακινών που θα μας επιτρέψει να συνεργαστούμε [...] Δεν θα τραβηχτούμε σε μία κατάσταση όπου θα κρατάμε το καπάκι [πάνω από την κατσαρόλα] με μεγάλες θυσίες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ομπάμα, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Ο αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε την ιρακινή κυβέρνηση πως έχει αποτύχει να βρει μία οδό συμφιλίωσης που θα γεφυρώσει τις σεκταριστικές και πολιτικές διαφορές που ταλανίζουν τη χώρα, υπογραμμίζοντας πως χωρίς μία τέτοια πρωτοβουλία δεν θα έχει παρά βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών