Παπακώστα: Οι πρώτες προτεραιότητες στην Υγεία | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Παπακώστα: Οι πρώτες προτεραιότητες στην Υγεία

13:44 | 10/6/14
Την ανάγκη καλύτερης συνεργασίας με γιατρούς, φαρμακοποιούς, «χωρίς συντεχνιακούς όρους, με όρους καλής διάθεσης» τονίζει η νέα υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα, σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Θα προσπαθήσουμε βήμα - βήμα, μαζί με την κοινωνία, μαζί με τους επιστημονικούς φορείς, μαζί με τους γιατρούς τους φαρμακοποιούς, χωρίς συντεχνιακούς όρους, με όρους καλής διάθεσης και συνεργασίας, να επιλύσουμε προβλήματα, που η ελληνική κοινωνία προσδοκά» σημειώνει η νέα υφυπουργός Υγείας και προσθέτει:

«Θα επιχειρήσουμε να συνεργαστούμε με όλες τις επιστημονικές ομάδες, τους φορείς και τους κοινωνικούς εταίρους, διότι χωρίς τους επιστήμονες, ως κοινωνία, έχω την αίσθηση ότι δεν θα μπορέσουμε να παράξουμε τη δουλειά την οποία επιθυμούμε εμείς και θέλει η κοινωνία από εμάς και είναι και η εντολή, η οποία μας έχει ανατεθεί. Αυτά θα γίνουν και ελπίζω με πνεύμα αλληλεγγύης και καλής συνεργασίας και με στοχευόμενες προτεραιότητες».

Επιπλέον, η κ. Παπακώστα τονίζει: «Τρεις λέξεις: "όλα για τον άνθρωπο" περικλείουν τον πυρήνα της πολιτικής μας δραστηριότητας, που πρόκειται να αναπτυχθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα, αυτό που λέμε κοινωνική ατζέντα, δηλαδή, να αισθανθούν οι συμπολίτες μας και κυρίως οι περισσότερο αδύναμοι ότι υπάρχει αλληλεγγύη, ενδιαφέρον και πολιτικές, οι οποίες θα προσπαθήσουν να επιλύσουν υπαρκτά προβλήματα σε δύσκολους καιρούς».

Η συνέντευξη της νέας υφυπουργού Υγείας, Κατερίνας Παπακώστα, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχει ως εξής:

Ερ: Μια νομικός στο υπουργείο Υγείας. Είναι μεγάλη πρόκληση...

Απ: Το υπουργείο Υγείας είναι διαχρονικά ένα από τα πλέον ευαίσθητα και νευραλγικά υπουργεία της κυβέρνησης, διότι έχει στον πυρήνα των πολιτικών του των άνθρωπο και ιδιαίτερα τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες. Βεβαίως, είναι μια πρόκληση, αλλά εκτιμώ και πιστεύω ότι οι άνθρωποι, οι οποίοι υφίστανται τα προβλήματα αυτά, θα είναι στο πλευρό μας, θα απευθυνθούμε σε αυτούς, και ως ομάδα συλλογικά με πνεύμα αλληλεγγύης, θα προσπαθήσουμε να αναχαιτίσουμε ένα μεγάλο μέρος των υπαρκτών προβλημάτων και να ανακουφίσουμε την καθημερινότητά τους.

Ερ: θα έλεγα ότι έχετε αφιερώσει τη ζωή σας και ως πολιτικός στα θέματα των γυναικών, ζήτημα ευαίσθητο, το οποίο εκτιμώ ότι θα περιληφθεί στις προτεραιότητες σας στο υπουργείο...

Απ: Έχετε δίκιο. Οι γυναίκες και τα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν εντός της οικογένειας, αλλά και στον επαγγελματικό στίβο, και γενικότερα τα προβλήματα πρόνοιας και περιθωριοποιήσης, αλλά και τα άτομα με αναπηρία και οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες ήταν, είναι και θα συνεχίσουν να είναι, στον πυρήνα της πολιτικής μου δράσης. Αυτό θα συνεχίσω να το κάνω μέσα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων, που θα μας αναθέσει ο κ. πρωθυπουργός, και με αφοσίωση θα προσπαθήσουμε να επιλύσουμε τα προβλήματα, τα οποία υπάρχουν, γιατί από εκεί ξεκινάμε πρώτα: από τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.

Ερ: Είστε βουλευτής της Β΄ Περιφέρειας Αθηνών με τον περισσότερο πληθυσμό, αλλά και τα μεγαλύτερα προβλήματα. Θα έλεγα ότι είστε ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Ποιες θα είναι οι προτεραιότητες σας σε αυτό που λέτε «όλα για τον άνθρωπο»;

Απ: Αυτές οι τρεις λέξεις, «όλα για τον άνθρωπο», περικλείουν τον πυρήνα της πολιτικής μας δραστηριότητας, που πρόκειται να αναπτυχθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα, αλλά αντιλαμβάνεστε αυτό που λέμε κοινωνική ατζέντα, δηλαδή να αισθανθούν οι συμπολίτες μας και κυρίως οι περισσότερο αδύναμοι ότι υπάρχει αλληλεγγύη, ενδιαφέρον και πολιτικές, οι οποίες θα προσπαθήσουν να επιλύσουν υπαρκτά προβλήματα σε δύσκολους καιρούς.

Ερ: Η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου είχε τριβές και αντιπαραθέσεις με επαγγελματικούς κλάδους (φαρμακοποιούς, γιατρούς). Εσείς, ως νέα πολιτική ηγεσία, πώς σκοπεύετε να αμβλύνετε αυτές τις αντιπαραθέσεις;

Απ: Εμείς, αμέσως μετά την ορκωμοσία και το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο θα συγκληθεί στη συνέχεια, θα συντονιστούμε ως ομάδα και θα επιχειρήσουμε να βάλουμε σε σειρά τις προτεραιότητες μας. Ό,τι θετικό υπάρχει και δεν το αμφισβητώ αυτό, εμείς θα το αξιοποιήσουμε. Επιπλέον θα επιχειρήσουμε να συνεργαστούμε με όλες τις επιστημονικές ομάδες, τους φορείς και τους κοινωνικούς εταίρους, διότι χωρίς τους επιστήμονες, ως κοινωνία, έχω την αίσθηση ότι δεν θα μπορέσουμε να παράξουμε τη δουλειά, την οποία επιθυμούμε εμείς και θέλει η κοινωνία από εμάς, και είναι και η εντολή, η οποία μας έχει ανατεθεί.

Αυτά θα γίνουν και ελπίζω με πνεύμα αλληλεγγύης και καλής συνεργασίας και με στοχευόμενες προτεραιότητες θα προσπαθήσουμε βήμα - βήμα μαζί με την κοινωνία, μαζί με τους επιστημονικούς φορείς, μαζί με τους γιατρούς, τους φαρμακοποιούς, χωρίς συντεχνιακούς όρους, με όρους καλής διάθεσης και συνεργασίας, να επιλύσουμε προβλήματα, που η ελληνική κοινωνία προσδοκά.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών