Πρόσκληση Τσίπρα για κοινό μέτωπο… | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πρόσκληση Τσίπρα για κοινό μέτωπο…

08:39 | 24/6/14
Πρόσκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις τις οποίες με την απόφαση της Κεντρικής του Επιτροπής ο ΣΥΡΙΖΑ τις καλεί σε συνεργασία, προκειμένου να μην περάσουν τα νέα μέτρα και τα νομοσχέδια της κυβέρνησης, αναμένεται να απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Η πρόσκληση για κοινό αγώνα συμπεριλαμβάνει τις δυνάμεις που ο ΣΥΡΙΖΑ κατονομάζει και βρίσκονται στα αριστερά του (ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ) αλλά και σε αυτούς που βρίσκονται στα δεξιά του, όπως η ΔΗΜΑΡ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές που έχουν διαγραφεί από ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΝΔ. Επίσης τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τους Οικολόγους- Πράσινους και άλλες οργανώσεις.

Στην Κουμουνδούρου παρατηρούν με ενδιαφέρον το πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο που δημιουργείται, αρχής γενομένης εναντίον του νομοσχεδίου για τη λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ» και που προφανώς θα ενταθεί όταν έρθει το νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς και τα άλλα προαπαιτούμενα, με αποκορύφωμα το νέο νομοσχέδιο.

Με ακόμα μεγαλύτερη ικανοποίηση σημειώνουν τη «στροφή» της ΔΗΜΑΡ, που έλαβε ήδη θέση εναντίον του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ», ενώ εκτιμούν πως οι κοινωνικές αντιδράσεις που θα ξεσπάσουν θα διαλύσουν με το…καλημέρα την προσπάθεια της κυβέρνησης, κυρίως μέσω των υπουργών της λεγόμενης «λαϊκής Δεξιάς» και υπουργών του ΠΑΣΟΚ, να την εμφανίσουν ότι στρέφεται εναντίον της τρόικα.

Επιπλέον, θεωρούν πως το κλίμα που δημιουργείται θα εντείνει τις διεργασίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, θα δυσκολέψει τις προσπάθειες ανασύνθεσης της κεντροαριστεράς γύρω από την «Ελιά», ως «συμπληρωματικής δύναμης» της ΝΔ, όπως θα δυσκολέψει και το «Ποτάμι» στο Συνέδριό του που ξεκινά την Παρασκευή.

Η προσπάθεια να δημιουργηθεί η «συμπαράταξη» που αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή την Κυριακή πάνω στο «κοινωνικό πεδίο» και στη βάση αντιπολίτευσης της κυβέρνησης, αποδυναμώνει σε πρώτη τουλάχιστον φάση τις αντιδράσεις της Αριστερής Πλατφόρμας και της «αριστερής» προεδρικής τάσης προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Και επιπλέον «νομιμοποιεί» τα ανοίγματα που εν συνεχεία θα πραγματοποιήσει η Κουμουνδούρου προς τους ανεξάρτητους βουλευτές που θα συμπαραταχθούν μαζί της στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες που ξεκινούν μέσα και έξω από τη Βουλή.

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Πηγή: real.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών