Πρώτη ποινικοποίηση της σεξουαλικής παρενόχλησης στην Αίγυπτο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πρώτη ποινικοποίηση της σεξουαλικής παρενόχλησης στην Αίγυπτο

11:56 | 6/6/14
Την ποινικοποίηση της σεξουαλικής παρενόχλησης στην Αίγυπτο, για πρώτη φορά, διέταξε ο απερχόμενος πρόεδρος της χώρας Αντλί Μανσούρ, σε μία κίνηση που συνιστά το πρώτο βήμα για την καταπολέμηση ενός τεράστιου προβλήματος...

Σύμφωνα με το επίμαχο προεδρικό διάταγμα, η σεξουαλική παρενόχληση επισείει ελάχιστη ποινή φυλάκισης έξι μηνών και πρόστιμο ύψους 3.000 αιγυπτιακών λιρών (περίπου 300 ευρώ). Βαρύτερες ποινές προβλέπονται για κατ’ επανάληψη παραβάτες.

Ελάχιστες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης φτάνουν ως τα αιγυπτιακά δικαστήρια, και μόνον με γενικότερες κατηγορίες, όπως της σωματικής κακοποίησης. Ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις πάντως, πολλές φορές οι κατηγορούμενοι κρίνονταν αθώοι.

Έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που δημοσιοποιήθηκε το 2013 κατέδειξε πως το 99,3% των γυναικών στην Αίγυπτο έχουν βιώσει κάποιας μορφής σεξουαλική παρενόχληση. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις η ευθύνη επιρρίπτεται στα θύματα, παρά στους θύτες.

Οργανώσεις που μάχονται για τα δικαιώματα των γυναικών στην Αίγυπτο χαιρέτισαν την απόφαση του κ. Μανσούρ, όπως σημείωσαν πως το κρίσιμο σημείο παραμένει η εφαρμογή του νόμου από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, η Αστυνομία είναι σε πολλές περιπτώσεις ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για τη δίωξη των δραστών.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών