Τα παραλειπόμενα και οι αιχμές | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Τα παραλειπόμενα και οι αιχμές

08:05 | 11/6/14
Μετά τον σαρωτικό ανασχηματισμό πολλά ήταν τα νέα πρόσωπα στο κυβερνητικό σχήμα...

«Βετεράνοι» σε υπουργικά χαρτοφυλάκια αλλά και νεόκοποι σε κυβερνητικά πόστα. Όπως σε κάθε ανάλογη περίπτωση οι τελετές παράδοσης και παραλαβής των χαρτοφυλακίων είχαν από όλα.

Αμηχανία για όσους παρέλαβαν για πρώτη φορά χαρτοφυλάκιο και άνεση για τους «παλιούς», αβρότητες και φιλοφρονήσεις, πρωτότυπα δώρα, συγκίνηση, αλλά και ευχολόγια, διαβεβαιώσεις για αγαστή συνεργασία και συνέχιση του κυβερνητικού έργου, καυστικά σχόλια όπως και οι έμμεσες αιχμές δεν έλειψαν από τη χθεσινή αλλαγή φρουράς στα υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών, Παιδείας, Ανάπτυξης, Πολιτισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης και Υγείας.


Το σούσι και τα σουβλάκια

Η αποχώρηση του Γιάννη Στουρνάρα από την οδό Νίκης συνοδεύτηκε από... αποκαλύψεις, όχι κρατικών μυστικών, αλλά άγνωστων λεπτομερειών από μαραθώνιες συσκέψεις των τελευταίων ετών και... τα «γαλλικά» του Αντ. Σαμαρά στον τέως υπουργό Οικονομικών.


Τα χειροκροτήματα στο υπουργείο Υγείας

Κάτω από έντονη συναισθηματική φόρτιση και με φιλοφρονήσεις και χειροκροτήματα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου Υγείας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στην ομιλία του αναφέρθηκε στο έργο του στο υπουργείο, ευχήθηκε καλή θητεία στον Μάκη Βορίδη και μάλιστα απερχόμενος ζήτησε από το ακροατήριο να χειροκροτήσει το νέο υπουργό Υγείας.

Από την πλευρά του ο νέος υπουργός Υγείας, έδωσε το στίγμα ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν, διευκρίνισε ωστόσο ότι οι πολίτες θα αντιμετωπιστούν και ως φορολογούμενοι αλλά και ως χρήστες του συστήματος υγείας. Συμπλήρωσε επίσης, ότι θα πρέπει να διασφαλιστούν και τα συμφέροντα των παρόχων υγείας, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον Άδωνι Γεωργιάδη, για τη θητεία του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως οι μεταρρυθμίσεις θα φέρουν το αποτύπωμά του.


Το πρωτότυπο δώρο στον Δένδια

Αν μη τι άλλο πρωτότυπο ήταν το ένα από τα πολλά δώρα που έλαβε ο τέως υπουργός Δημόσιας Τάξης και νυν Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας αποχωρώντας από την Κατεχάκη.

Αίσθηση προκάλεσε το δώρο που έκανε στον απερχόμενο υπουργό η προϊσταμένη της υπηρεσίας ασύλου. Ηταν ένα δελτίο αιτούντος ασύλου, με τα στοιχεία αλλά και τη φωτογραφία του κ. Δένδια, προκαλώντας αρκετά γέλια στην αίθουσα όταν του το παρέδωσε.

Ο απερχόμενος υπουργός δεν έκρυψε τη συγκίνησή του, καθώς κάποια στιγμή δάκρυσε αναφερόμενος στην παρουσία του σε αυτό το πόστο. Ενώ όταν ο Βασίλης Κικίλιας πήρε το λόγο έβαλε στις προτεραιότητές του την πάταξη της εγκληματικότητας, της λαθρομετανάστευσης και της τρομοκρατίας, ενώ δεσμεύθηκε ότι δεν θα υπάρχουν γειτονιές γκέτο.


Το στοίχημα της ανάπτυξης

Ως το μεγάλο στοίχημα της χώρας χαρακτήρισε το νέο του χαρτοφυλάκιο ο Νίκος Δένδιας. Παραλαμβάνοντας το υπουργείο Ανάπτυξης από τον Κ. Χατζηδάκη ο νέος υπουργός τόνισε ότι σε αυτό το υπουργείο (σ.σ. Ανάπτυξης) βρίσκεται το μεγάλο στοίχημα της χώρας.


Ο Γ. Μιχελάκης παρέδωσε ο Αρ. Ντινόπουλος παρέλαβε

Σε καλό κλίμα έγινε η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Εσωτερικών. Ο Γ.Μιχελάκης αναφέρθηκε στο έργο που έφερε εις πέρας κατά τη διάρκεια της βραχύχρονης παραμονής του (ένα χρόνο). Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη ρύθμιση των οφειλών ιδιωτών και επιχειρήσεων προς τους δήμους, στην εξασφάλιση κονδυλίων για τους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς και για τη θέρμανση σχολικών μονάδων, στην επίλυση του προβλήματος για τη μεταφορά μαθητών.

Ο νέος υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος επισήμανε την μακρά, επαγγελματική σχέση και φιλία που τον συνδέει με τον κ. Μιχελάκη ως δημοσιογράφοι. Όπως είπε, η σχέση αυτή «σφυρηλατήθηκε στον ιδιωτικό τομέα, όπου είναι γνωστό πόσο αμείλικτος είναι ο ανταγωνισμός και δεν συγχωρεί λάθη».


Συνέχεια στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

Στο Μαρούσι, όπου βρίσκεται το υπουργείο Παιδείας ο νέος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος έδειξε τη διάθεση να ακολουθήσει τα χνάρια του προκατόχου του Κων. Αρβανιτόπουλου για την Παιδεία χωρίς αιφνιδιασμούς.

«Οι περιστάσεις δεν επιτρέπουν ερασιτεχνισμούς και πειραματισμούς» επισήμανε ο κ. Λοβέρδος, διαβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αιφνιδιασμοί. «Θέλω να καθησυχάσω κάθε μαθητή, κάθε γονιό ότι δεν θα τους αναστατώσουμε σε κανένα θέμα. Ο,τι γίνει θα γίνει έπειτα από διάλογο» κατέληξε.


Ο Παναγιωτόπουλος έφυγε ο Τασούλας ήρθε

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού από τον πρώην υπουργό Πάνο Παναγιωτόπουλο προς τη νέα πολιτική ηγεσία του, τον υπουργό Κωνσταντίνο Τασούλα και την υφυπουργό Άντζελα Γκερέκου.


Το στοίχημα του πρωτογενούς τομέα

Ο απερχόμενος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ.Τσαυτάρης, άνθρωπος με βαθιές γνώσεις του πρωτογενούς τομέα χαρακτήρισε ως μια μεγάλη εμπειρία στη ζωή του την θητεία του στο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο νέος υπουργός Γ. Καρασμάνης από τη δική του πλευρά υποστήριξε ότι η αγροτική παραγωγή και ο πρωτογενής τομέας είναι ένας από τους ισχυρότερους πυλώνες για την ανάπτυξη και τη συνοχή, τονίζοντας ότι «μπορούμε και πρέπει να στηριχθούμε στον πρωτογενή τομέα και να αγκαλιάσουμε τον κόσμο της υπαίθρου».

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών