Απολύθηκε καθηγητής του πανεπιστημίου των Πατρών | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Απολύθηκε καθηγητής του πανεπιστημίου των Πατρών

20:57 | 9/7/14
Είχε ζημιώσει τα ασφαλιστικά Ταμεία με πάνω από 400 χιλ. ευρώ...

Την πόρτα της εξόδου από το δημόσιο είδε καθηγητής μαιευτικής γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και διευθυντής της μαιευτικής-γυναικολογικής κλινικής του περιφερειακού πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Αχαϊκής πρωτεύουσας ο οποίος πιάστηκε στην… τσιμπίδα των ελέγχων να έχει ζημιώσει τα ασφαλιστικά Ταμεία με το ποσό των 431.152 ευρώ το οποίο φέρεται να έβαλε στην τσέπη του…

Το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε την πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης που του επιβλήθηκε αφού δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του ότι δεν εμπλέκεται σε καλοστημένη υπόθεση πλαστών συνταγών επιβάλλοντας του, μάλιστα, και δικαστική δαπάνη 460 ευρώ.

Ο γιατρός, ο οποίος διατηρούσε ιδιωτικό ιατρείο, τόσο στην Πάτρα όσο και στην Αθήνα, ήρθε αντιμέτωπος με πειθαρχικά αλλά και ποινικά αδικήματα αφού φέρεται ότι ήταν το πρόσωπο κλειδί σε υπόθεση πλαστών συνταγών που ζημίωσαν το δημόσιο χιλιάδες ευρώ. Ο γιατρός φέρεται να χρησιμοποιούσε συστηματικά ως βοηθό του στην πανεπιστημιακή κλινική και στα ιδιωτικά του ιατρεία έναν πτυχιούχο της ιατρικής ο οποίος, όμως, δεν είχε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Ο συνεργάτης του ασκούσε καθήκοντα θεράποντος γιατρού ασθενών και είχε αναλάβει την πλήρη ιατρική παρακολούθηση γυναικών με προβλήματα υπογονιμότητας και σύμφωνα με την ΕΔΕ οι παράνομες ιατρικές ενέργειες του «έθεσαν σε κίνδυνο την υγεία ασθενών» και έπληξαν το κύρος του Πανεπιστημίου.

Ο βοηθός δεν είχε δικαίωμα υπογραφής των επίμαχων συνταγών με αποτέλεσμα να χρησιμοποιεί τα ονόματα τρίτων γιατρών χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν. Μάλιστα, τα πορίσματα μιλούν για χιλιάδες πλαστές συνταγές. Και η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Ο «μαϊμού» γιατρός έγραφε στις συνταγές πλαστές διαγνώσεις και συνταγογαφούσε επιπλέον πανάκριβα φάρμακα πολλές φορές εν αγνοία των ασθενών. Πώς το κατάφερνε αυτό; Παρακρατούσε τα βιβλιάρια υγείας ισχυριζόμενος ότι τους εξυπηρετούσε, τους έδινε τα φάρμακα αμέσως και εκείνος εμπορευόταν τα επιπλέον φάρμακα που είχε γράψει στα βιβλιάρια τους.

Το ΤΕΒΕ ανακάλυψε ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει στη συγκεκριμένη κλινική με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η έρευνα η οποία έδειξε πως ο καθηγητής γνώριζε τα πάντα. Τελικά, ο καθηγητής προσπάθησε να στηρίξει το συνεργάτη του αρχικά ισχυρίστηκε ψευδώς ότι εκπονούσε διδακτορική διατριβή και ήταν εγγεγραμμένος στο ΤΣΑΥ από το 1996. Στη συνέχεια εξέδωσε ψευδή βεβαίωση ότι ο συνεργάτης του υπηρετούσε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο ως «επιστημονικώς συνεργάτης, λόγω αναγκαιότητας του κλινικού μέρους της διατριβής του».

Προχώρησε ακόμη περισσότερο βεβαιώνοντας ψευδώς ότι ο βοηθός του ασχολήθηκε στην Πανεπιστημιακή κλινική ως «έμμισθος μεταπτυχιακός υπότροφος». Μάλιστα, φέρεται να έκανε το απίστευτο να αναγνώσει σε συνεδρίαση της Ένωσης Ιατρών ΔΕΠ, στην οποία ήταν πρόεδρος, πλαστογραφημένο έγγραφο του υπουργείου Υγείας σύμφωνα με το οποίο αναγνωριζόταν ως χρόνος πλήρους ιατρικής ειδικότητας του Α.Π. ο χρόνος παρουσίας του στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο από το 1998 έως το 2001. Παράλληλα, κατά την διάρκεια της ΕΔΕ ο καθηγητής κατέθεσε νοθευμένες συμβάσεις ανάθεσης έργου στον συνεργάτη του από την επιτροπή ερευνών του Πανεπιστημίου Πατρών. 

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών