Κάλεσμα για παράταση της 12ωρης εκεχειρίας στη Γάζα – πάνω από 1.000 οι νεκροί | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Κάλεσμα για παράταση της 12ωρης εκεχειρίας στη Γάζα – πάνω από 1.000 οι νεκροί

15:30 | 26/7/14
Κάλεσμα για παράταση της 12ωρης διμερούς εκεχειρίας που βρίσκεται σε ισχύ στη Λωρίδα της Γάζας απευθύνουν οι υπουργοί Εξωτερικών που συνεδριάζουν στο Παρίσι, στο πλαίσιο των διπλωματικών προσπαθειών για μακρόπνοη κατάπαυση του πυρός, όπως δήλωσε ο γάλλος ΥΠΕΞ Λοράν Φαμπιούς.

Η ανθρωπιστική εκεχειρία λήγει κανονικά στις 20:00 το βράδυ.

Έως τώρα δεν υπάρχει απάντηση από την πλευρά του Ισραήλ ή τη Χαμάς.

Στη διάσκεψη συμμετέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Γαλλία, η Βρετανία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Τουρκία και το Κατάρ, με τους δύο τελευταίους να διατηρούν διαύλους επικοινωνίας με τη Χαμάς.

Σε αυτή τη φάση ωστόσο δεν πρόκειται να παραστούν εκπρόσωποι του Ισραήλ, της Χαμάς ή της Παλαιστινιακής Αρχής.

Μιλώντας χθες Παρασκευή, ο αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι σχολίασε πως υπάρχουν ακόμα ορισμένες διαφορές στην «ορολογία» προκειμένου να συμφωνηθεί το «τελικό πλαίσιο» που θα διέπει μία μακρόπνοη εκεχειρία.

Εν τω μεταξύ, το «φράγμα» των 1.000 νεκρών ξεπερνά πλέον ο τραγικός απολογισμός στη Γάζα, μετά από 19 ημέρες βομβαρδισμών και συγκρούσεων, όπως μεταδίδει η ισραηλινή εφημερίδα Haarentz.

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε απότομα το Σάββατο, καθώς, στο πλαίσιο των ερευνών που γίνονται σε ερειπωμένες, βομβαρδισμένες περιοχές, έχουν ανασυρθεί δεκάδες δεκάδες πτώματα.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών