Τουλάχιστον 85 σύροι στρατιώτες νεκροί από την επέλαση του Ισλαμικού Κράτους | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Τουλάχιστον 85 σύροι στρατιώτες νεκροί από την επέλαση του Ισλαμικού Κράτους

15:36 | 26/7/14
Σε τουλάχιστον 85 ανέρχεται ο αριθμός των σύρων στρατιωτών που σκοτώθηκαν από τζιχαντιστές μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στην επαρχία Ράκα της βόρειας Συρίας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο αρχικός απολογισμός τοποθετούσε τους νεκρούς στρατιώτες σε 50.

Ακόμα 200 σύροι στρατιώτες παραμένουν αγνοούμενοι, εν μέσω των σκληρών μαχών που εκτυλίσσονται στη Ράκα, καθώς οι τζιχαντιστές πιέζουν τις θέσεις του συριακού στρατού. Οι ακτικές δυνάμεις έχουν υποχρεωθεί σε αναδίπλωση από την Παρασκευή, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το ΙΚ από το πρωί της Πέμπτης.

Από την πλευρά του, το ΙΚ έχασε τουλάχιστον 28 μαχητές, σύμφωνα πάντα με το Παρατηρητήριο, μία μη κυβερνητική οργάνωση που ενημερώνεται πρωτίστως από αντικαθεστωτικούς ακτιβιστές.

Περισσότεροι από 50 στρατιώτες εκτελέσθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες, 19 άλλοι σκοτώθηκαν σε διπλή επίθεση αυτοκτονίας, ενώ τουλάχιστον 16 ακόμα έπεσαν νεκροί κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με τους τζιχαντιστές, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

«Μερικοί από τους εκτελεσμένους στρατιώτες αποκεφαλίστηκαν, τα πτώματα και τα κομμένα κεφάλια τους εκτίθενται στην πόλη της Ράκα», δήλωσε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, Αμπντέλ Ραχμάν.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών