Ο φόβος μαζικών παραιτήσεων έφερε αλλαγές | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ο φόβος μαζικών παραιτήσεων έφερε αλλαγές

16:17 | 30/7/14
Σε μια προσπάθεια να καμφθούν οι αντιδράσεις η κυβέρνηση καταθέτει στο πολυνομοσχέδιο διάταξη που θα προβλέπει βελτιωμένο συντελεστή βιωσιμότητας βάσει του οποίου οι μειώσεις στα εφάπαξ των ένστολων θα είναι μικρότερες...

Η συγκεκριμένη διάταξη προστίθεται στο επίμαχο άρθρο 221 του πολυνομοσχεδίου.

Η συγκεκριμένη διάταξη θα προβλέπει «βελτιωμένο» συντελεστή βιωσιμότητας, ο οποίος θα λαμβάνει υπόψη παραμέτρους όπως ο συνολικός αριθμός υπηρετούντων στο σώμα και η ηλικιακή τους διαστρωμάτωση. Με τον τρόπο αυτό, εκτιμάται ότι οι μειώσεις στα εφάπαξ θα είναι ηπιότερες, προκειμένου σταδιακά να επέρχεται η οικονομική ισορροπία του ταμείου – κλάδου σε μια πιο μακροχρόνια διαδικασία.

Ακολουθώντας αυτή τη στρατηγική, η κυβέρνηση ελπίζει να περιορίσει τις φωνές που αντιτίθενται τόσο στην ένταξη του επικουρικού των αστυνομικών, των πυροσβεστών και των λιμενικών στο ΕΤΕΑ, όσο και στην εφαρμογή συντελεστή βιωσιμότητας στα ταμεία που δίνουν μερίσματα αλλά και εφάπαξ.

Σε επόμενη φάση, δεν αποκλείεται οι παρεμβάσεις αυτές στον συντελεστή βιωσιμότητας, να εφαρμοστούν και στα υπόλοιπα ταμεία εφάπαξ.

Οι εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας εκφράζουν φόβους πως με την αρχική πρόβλεψη, η μείωση στα εφάπαξ τους μπορεί να φθάσει και το 50%, ενώ δεδομένη θεωρείται η μείωση στις επικουρικές συντάξεις, που πλέον, θα ακολουθούν αυτές των υπόλοιπων συνταξιούχων του ΕΤΕΑ. Ήδη, στους κόλπους των συνδικαλιστών επικρατεί αναβρασμός, καθώς φοβούνται μαζικές αποχωρήσεις έως το τέλος του χρόνου, προκειμένου να διασφαλιστεί το εφάπαξ στο σημερινό επίπεδο.

Πηγή: euro2day.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών