«Οι επενδύσεις επιστρέφουν στην Ελλάδα» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

«Οι επενδύσεις επιστρέφουν στην Ελλάδα»

19:51 | 9/7/14
«Οι επενδύσεις και οι επενδυτές θα επιστρέψουν στην Ελλάδα» ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, σημειώνοντας ότι αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος προκειμένου οι αγορές να αποκτήσουν εκ νέου εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία.


«Παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, η Ελλάδα γίνεται σιγά – σιγά εκ νέου ανταγωνιστική, βλέπουμε ότι πλέον παρά τα υψηλότατα ποσοστά ανεργίας που έχει η χώρα σιγά – σιγά βλέπουμε να ξεκινάει μια μείωση» ανέφερε ο κ. Ρέγκλινγκ, ο οποίος παραδέχθηκε ότι οι προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής ήταν στα πλαίσια μιας διαδικασίας επίπονων και δύσκολων μέτρων. Σημείωσε ωστόσο ότι «οι προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής ήταν στα πλαίσια μιας διαδικασίας επίπονων και δύσκολων μέτρων».

«Καθ’ όλη τη διάρκεια των τελευταίων τριών και κάτι χρόνων, έχουμε προσφέρει στην ελληνική οικονομία πάνω από 141 δισεκατομμύρια ευρώ και πλέον είναι στους ώμους μας το 43% του ελληνικού δημοσίου χρέους. Ταυτοχρόνως τα δάνεια αυτά είναι χαμηλότοκα και εξαιρετικά μεγάλης ωριμότητας» είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. Τόνισε μάλιστα ότι η συγκεκριμένη ωριμότητα των δανείων, η οποία κατά μέσο όρο αγγίζει τα 32 χρόνια, «ουσιαστικά έρχεται και εξηγεί το γεγονός ότι πλέον το EFSF είναι ένας μακροχρόνιος και σταθερός εταίρος της Ελλάδος». 

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών