«Οι τακτικισμοί δεν έχουν θέση στην παρούσα φάση» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

«Οι τακτικισμοί δεν έχουν θέση στην παρούσα φάση»

14:30 | 7/7/14
Στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Realnews, σχετικά με την πρόταση από τον Χρύσανθο Λαζαρίδη στον πρωθυπουργό για πρόωρες κάλπες το φθινόπωρο, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο τέως υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον realfm 97,8.

«Η δική μου τοποθέτηση ξεκάθαρα είναι ότι πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Είναι ιστορικές οι συνθήκες. Πρέπει να συμπεριφερθούμε αντίστοιχα», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε:

Οι τακτικισμοί δεν έχουν θέση στην παρούσα φάση. Πρέπει να προχωρήσουμε με τις αλλαγές εκείνες που απαιτούνται, όχι απλά και μόνο για να είμαστε εντάξει στις διεθνείς μας υποχρεώσεις.

Κυρίως να προχωρήσουμε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να δείξουμε ότι η Ελλάδα οριστικά αλλάζει, προχωρεί μπροστά, κεφαλαιοποιεί την πρόοδο που έχει γίνει τα τελευταία 2 χρόνια και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να έρθουν επενδύσεις και να αντιμετωπιστεί η ανεργία».


Αναφερόμενος στο θέμα της τιμής του γάλακτός, ο τέως υπουργός Ανάπτυξης τόνισε: 

«Είχαμε πάει με άλλη ρύθμιση στη Βουλή ως υπουργείο Ανάπτυξης και με άλλη φύγαμε, γιατί δεν πέρναγε η αρχική μας ρύθμιση που έλεγε ότι η διάρκεια του γάλακτος, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, θα προσδιορίζεται με ευθύνη του παρασκευαστή.

Με τα χίλια βάσανα πέρασε μια ρύθμιση -η οποία ουσιαστικά υποστηρίχτηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης και τους βουλευτές που αντιδρούσανε- για 7 μέρες. Την επομένη μέρα είχα πει και είχα εκφράσει τις αμφιβολίες μου αν θα λειτουργούσε».

Στο ερώτημα γιατί ψήφισε τη σχετική ρύθμιση, ο κ. Χατζηδάκης απάντησε:

«Ένας λόγος ήταν ότι υπήρχαν δεκάδες ρυθμίσεις οι οποίες προχώρησαν και είναι σήμερα πραγματικότητα. Άρα στάθμισα το όλον.

Ο δεύτερος λόγος ήταν ότι πια είχαμε πλησιάσει κοντά στις εκλογές και δεν ήθελα ούτε με το θέμα των λαϊκών ούτε με το θέμα του γάλακτος να δημιουργήσω μεγαλύτερη ένταση στην κυβέρνηση».


Ακούστε αναλυτικά τη δήλωσε:


Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών