Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση φοβάται μια συζήτηση σε βάθος | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση φοβάται μια συζήτηση σε βάθος

13:34 | 9/7/14
Στο θέμα των υπογραφών για δημοψήφισμα με αφορμή τη «μικρή ΔΕΗ» αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον realfm 97,8...

«Προφανώς η κ. Βούλτεψη δεν έχει πείσει ούτε τον πρόεδρο της Βουλής, τον κ. Μεϊμάρακη, ο οποίος έχει μια διαφορετική άποψη.

Νομίζω ότι το Σύνταγμα δεν προβλέπει τυχαία τις διαδικασίες έκτακτης σύγκλισης της ολομέλειας της Βουλής και βεβαίως, υπάρχει μία γνωστή κοινοβουλευτική πρακτική από το παρελθόν που εφαρμόστηκε στην περίπτωση της Συνθήκης της Λισαβόνας.

Ακόμα και αν υπάρχουν διαφορετικά κατατεθειμένα προτάσεις αλλά που καταλήγουνε στο ίδιο δια ταύτα, δηλαδή στην ανάγκη να εξεταστεί το θέμα του δημοψηφίσματος, τότε συγκαλείται η Βουλή από την στιγμή που υπάρχουν 120 βουλευτές και παραπάνω.

Νομίζω ότι είναι απόλυτα σαφές, αυτό όπως και να το δει κάνεις δεν μπορεί να το αγνοήσει και να το προσπεράσεις», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε:

«Το πολιτικό, όμως, συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει κανείς από τη στάση της κυβέρνησης είναι ότι φοβάται μια συζήτηση σε βάθος στη βάση επιχειρημάτων, αντιλήψεων και προτάσεων πάνω στο κρίσιμο εθνικό ζήτημα της “μικρής ΔΕΗ”. Δεν έχει εμπιστοσύνη στις προτάσεις της.

Αν είχε εμπιστοσύνη, θα αποδεχόταν και την πρόκληση να θέσει το ζήτημα στην κρίση του ελληνικού λαού μέσω ενός δημοψηφίσματος».


Ας τον κρίνουν και οι ψηφοφόροι του

Σχετικά με τις χθεσινές αναφορές του βουλευτή Β. Διαμαντόπουλου ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Οι γνωστές αναφορές και το αναμάσημα υποτιθέμενων σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία, χάνει πλέον την σοβαρότητά του. Ας τον κρίνουν και οι ψηφοφόροι του, τον κ. Διαμαντόπουλο».

«Είναι απολύτως σαφές ποια είναι η τοποθέτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο συγκεκριμένο ζήτημα. Εμείς έχουμε πάει στις φυλακές για όλους τους κρατούμενους. Δεν πήγαμε να δούμε τις συνθήκες που ζούνε, με κριτήριο αν είναι τρομοκράτες ή έχουν κάνει το οτιδήποτε. Δεν κάνει καλό να αναδεικνύουμε ένα ζήτημα δευτερεύον και τριτεύον, για κάτι το οποίο ο κ. Διαμαντόπουλος αισθάνθηκε την ανάγκη να ανασκευάσει» σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Ακούστε αναλυτικά τη δήλωσε:


Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών