Βερολίνο: Για γέλια οι πληροφορίες που έβγαλαν οι Αμερικανοί πράκτορες | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Βερολίνο: Για γέλια οι πληροφορίες που έβγαλαν οι Αμερικανοί πράκτορες

16:30 | 10/7/14
«Για γέλια» είναι οι πληροφορίες που απέσπασαν οι φερόμενοι ως κατάσκοποι των Ηνωμένων Πολιτειών στη Γερμανία, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Εσωτερικών του Βερολίνου, Τόμας ντε Μεζιέρ, τονίζοντας όμως ότι η πολιτική ζημιά που έχει προκληθεί είναι «σοβαρή».

Τα σχόλια του γερμανού ΥΠΕΣ έρχονται στον απόηχο της σύλληψης ενός υπαλλήλου των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, που θεωρείται ότι εργαζόταν ως διπλός πράκτορας προς όφελος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Παράλληλα, οι γερμανικές Αρχές έχουν ανοίξει έρευνα σε βάρος ενός ακόμα προσώπου με την υποψήφια ότι διαβίβαζε πληροφορίες στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

«Αν η κατάσταση μείνει ως έχει, οι πληροφορίες που αποσπάστηκαν από τους υπόπτους για κατασκοπεία είναι για γέλια», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. ντε Μεζιέρ.

«Ωστόσο, η πολιτική ζημιά είναι ήδη δυσανάλογα [μεγάλη] και σοβαρή», προσέθεσε ο κ. ντε Μεζιέρ.

Τα σχόλια ντε Μεζιέρ απηχούν δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος σχολίασε δηκτικά πως το γεγονός ότι το Βερολίνο στηρίζεται στην Ουάσιγκτον για τον αγώνα κατά της τρομοκρατία «δεν σημαίνει πως οι Αμερικανοί έχουν δικαίωμα να στρατολογούν τριτοκλασάτους» πράκτορες στο γερμανικό έδαφος.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/261832/verolino-gia-gelia-oi-plirofories-pou-evgalan-oi-amerikanoi-praktores/#ixzz374X1SUKW
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών