ΔΗΜΑΡ: Με αυτή την πολιτική δεν καταπολεμείται η ανεργία | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

ΔΗΜΑΡ: Με αυτή την πολιτική δεν καταπολεμείται η ανεργία

22:10 | 6/8/14
«Είναι φανερό ότι με αυτή την πολιτική δεν καταπολεμείται η ανεργία. Για την αντιμετώπιση της απαιτείται η συντονισμένη υλοποίηση ενός στρατηγικού σχεδίου, αλλιώς για άλλη μία φορά δεν θα υπάρξουν αποτελέσματα».

Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του, ο Γραμματέας της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά για την ανεργία.


Αναλυτικά:

«Τον Ιανουάριο του 2013 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τα παραγωγικά υπουργεία με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας.

Ο Υπουργός Εργασίας μετά την ολιγόλεπτη σύσκεψη είχε δηλώσει ότι “ξεκινάει ο πόλεμος κατά της ανεργίας, με έδρα το γραφείο του ίδιου του πρωθυπουργού”.

Το ποσοστό της ανεργίας εκείνη την χρονική στιγμή ήταν 26,7%. Σύμφωνα με τα πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία το ποσοστό της ανεργίας μετά από 1 και πλέον έτος, έχει ανέλθει σε 27,3%.

Συνεπώς “ο πόλεμος” δεν είχε κανένα αποτέλεσμα.

Για άλλη μία φορά σήμερα πραγματοποιήθηκε κυβερνητική σύσκεψη για την ανεργία και υπήρξαν ανακοινώσεις.

Ο Υπουργός Εργασίας δήλωσε και πάλι ότι “Αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και το τελευταίο ευρώ από τους πολύτιμους κοινοτικούς πόρους, που έρχονται στην Ελλάδα για την ενίσχυση της απασχόλησης και την καταπολέμηση της ανεργίας”.

Ταυτόχρονα όμως η κυβέρνηση σχεδιάζει απολύσεις στο δημόσιο τομέα αναζητώντας νέες δεξαμενές και η τρόικα ζητάει άρση των περιορισμών στις ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Είναι φανερό ότι με αυτή την πολιτική δεν καταπολεμείται η ανεργία.

Για την αντιμετώπιση της απαιτείται η συντονισμένη υλοποίηση ενός στρατηγικού σχεδίου, αλλιώς για άλλη μία φορά δεν θα υπάρξουν αποτελέσματα.

Η Δημοκρατική Αριστερά έχει προτείνει ένα τέτοιο σχέδιο με ειδικό πρόγραμμα για τη μείωση της ανεργίας, μείωση η οποία αποτελεί άμεση προτεραιότητα για την χώρα.

Για το σχέδιο αυτό απαιτείται δεσμευτική συμφωνία για νέο ισχυρό επενδυτικό πρόγραμμα με στόχο τη μείωση της ανεργίας κατά 10% σε τρία χρόνια και για μέτρα υποστήριξης όλων των ανέργων.

Απαιτείται αποσύνδεση της διοικητικής μεταρρύθμισης και της κινητικότητας από απολύσεις.

Σε αντίθετη περίπτωση εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας θα συνεχίσουν να βιώνουν τις δραματικές επιπτώσεις της ανεργίας».

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών